Stationsweg op de schop voor gastvrij stadsentree

  Zonder foto

zwolle - Zwolle bouwt volop aan een gastvrije en duurzame entree naar het Zwolse stadshart. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe fietsenstalling onder het Stationsplein. Binnenkort gaat ook de Stationsweg op de schop. Wethouder Ed Anker: “Het Stationsplein en de Stationsweg vormen samen straks een stadsentree om trots op te zijn. Met volop ruimte voor iedereen die vanaf de Spoorzone naar de Zwolse binnenstad wandelt. En natuurlijk andersom. Het vernieuwde Stationsplein en de Stationsweg worden klimaatproof. Dat betekent dat hier straks een flinke regenbui opgevangen kan worden en dat er genoeg koele plekken zijn wanneer het super heet is. Net als vele Zwollenaren kan ik niet wachten tot het klaar is en we via deze prachtige weg naar de nieuwe fietsenstalling kunnen fietsen."
Aannemer Boskalis Nederland werkt aan de Stationsweg in verschillende delen met elk een eigen tijdsduur/periode.

De Stationsweg is onderverdeeld in drie vakken: fase 1, 2 en 3. Aanvang fase 1 staat gepland op maandag 14 september 2020. Per vak wordt eerst de huidige bestrating verwijderd.
Daarna werkt de aannemer onder de grond met het (ver)leggen van kabels en leidingen, riolering en het waterberging-systeem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden