Logo peperbus.nl


Mede-eigenaar Gerben Veldkamp op de drempel van Sleuteldienst Zwolle aan de Spiegelstraat 2.
Mede-eigenaar Gerben Veldkamp op de drempel van Sleuteldienst Zwolle aan de Spiegelstraat 2.

Sleuteldienst Zwolle: 50 jaar ambacht in hartje stad

  Zakelijk

Sinds 1967 siert Sleuteldienst Zwolle de Spiegelstraat 2 met zijn grote sleutelbos aan het oude historische pand. Dit jaar bestaat de zaak vijftig jaar.

Binnenstad - "Mijn schoonvader R. Krikke is in 1967 in de binnenstad begonnen met het slijpen van sleutels en aanverwante artikelen", vertelt mede-eigenaar Gerben Veldkamp. "Al snel werd het assortiment uitgebreid met extra diensten zoals het slijpen van messen voor onder andere de horeca, het maken van kluissleutels en de verkoop van kluizen. Inmiddels zijn de technieken veranderd en kunnen we ook sleutels met chip maken, denk aan je autosleutel. Naast deze services verkopen we (zak)messen, naambordjes en scharen."

De uitstraling van de winkel is in die vijftig jaar bijna niet veranderd. "Ook als je bij ons binnenkomt lijkt het of de tijd een beetje stil heeft gestaan. Daar zijn we best trots op want zoveel oude ambachtswinkels kom je niet meer tegen in de binnenstad", zegt Veldkamp.

"Natuurlijk gaan we mee met de moderne technieken en de digitale wereld. Zo hebben we al jaren een webshop op www.sleuteldienstzwolle.nl en nu ook onze eigen facebookpagina @SleuteldienstZwolle.nl." Het vijftigjarig bestaan wordt gevierd met leuke acties. "Kom je deze maand een sleutel bij ons laten maken van bijvoorbeeld je fiets of huis krijg je op de tweede sleutel 50 procent korting. Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven."

1 reactie
Meer berichten