Logo peperbus.nl


Sparta Zwolle start dinsdag 14 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Sparta Zwolle start dinsdag 14 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (Foto: )

Korfballers Sparta Zwolle maken regionale rentree

  Sport

Zwolle - Het gepromoveerde Sparta Zwolle ontving vorige week de indeling voor de veldcompetitie die op 8 september start.

In de overgangsklasse zal de strijd worden aangegaan met veel regionale bekenden, zoals ASVD uit Dronten, DOS Kampen en Wit Blauw uit Kampen. Daarnaast wordt gespeeld tegen AVO uit Assen, KC de Hoeve , Heerenveen en Amicitia uit Vriezenveen.

Trainer-coach Henco Pullen is tevreden met deze indeling. "De doelstelling als promovendus is duidelijk. We willen niet hoeven te strijden om klassebehoud, dus we zullen vanaf de eerste wedstrijd er moeten staan". Sparta Zwolle start 14 augustus met de voorbereiding.

Met een trainingsweekend in Dordrecht, een eigen voorbereidingstoernooi samen met S2, S3 en A1 en voldoende oefenwedstrijden zijn er mogelijkheden te over om de ideale ploeg samen te stellen. "Er zal een nieuwe heer moeten worden ingepast, aangezien de gestopte René Compayen een vaste waarde was."

Wie denkt dat Sparta Zwolle alleen inzet op topkorfbal heeft het mis. Zo wordt er in het komende seizoen een achtste seniorenteam opgegeven. Bij de ledenwerfactie van de korfbalbond eindigde de club als derde met 26 nieuwe leden.

Joop de Haan
Meer berichten

Shopbox