Roger Knoops, Manager SportService Zwolle.
Roger Knoops, Manager SportService Zwolle.
Coronavirus

SportService Zwolle start weer met bewegingsonderwijs

  Nieuwsflits

Zwolle - SportService Zwolle is maandag weer gestart met het bewegingsonderwijs. Buiten, op naastgelegen sportvelden en sportparken in de wijk. “We zijn ontzettend blij om het basisonderwijs weer te kunnen ondersteunen- en faciliteren in het bewegingsonderwijs op school", vertelt Roger Knoops, Manager SportService Zwolle.

"We zijn er voor alle Zwolse basisscholen. Als er vragen zijn, beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig bewegingsonderwijs te organiseren."

Voor het bewegingsonderwijs geldt vooralsnog dat ook hierbij wordt voldaan aan het buiten sporten en bewegen. Niet in de gymzaal. SportService Zwolle is samen met de KVLO en de gemeente Zwolle de mogelijkheden van het binnen sporten aan het onderzoeken. 

“Hierover is nog geen duidelijkheid. We starten vandaag met het bewegingsonderwijs buiten. Op bijvoorbeeld de naastgelegen speelvelden, sportvelden bij scholen en de sportparken in de wijk is er voldoende ruimte om buiten bewegingsonderwijs te faciliteren. Onze vakkundige buurtsportcoaches bieden Zwolse scholen passend bewegingsonderwijs. Waarbij rekening wordt gehouden met de veiligheid van de kinderen. Hierbij zoeken we de verbinding met de sportvereniging”, aldus Knoops. 

Door de start van het bewegingsonderwijs vervalt het online aanbod op het YouTube kanaal van SportService Zwolle. “Doordat kinderen weer naar school kunnen en buiten mogen sporten, gaan we ons aanbod op buiten sportaccommodaties weer oppakken. Bijvoorbeeld op de sportparken. Het online aanbod wordt deze week afgesloten met de laatste lessen via ons YouTube kanaal”, vertelt Knoops.

“We beseffen dat het coronavirus leidt tot veel vragen, ook na deze nieuwe maatregelen voor het onderwijs. We helpen alle Zwolse scholen graag met het beantwoorden van hun vragen.”Roger Knoops.

SportService Zwolle is te bereiken via de website: https://sportservicezwolle.nl/corona en 038 - 423 66 86. Het naschoolse aanbod is te vinden via de sportkalender op de website: https://sportservicezwolle.nl/sportkalender

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden