Foto: Jelmer de Haas

Leesclub Club Debuut met Hannah van Binsbergen bij boekhandel Waanders

  Lezingen

Zwolle - Overijssel Verwoord Club Debuut houdt donderdag 16 mei een leesclub deluxe in boekhandel Waanders in de Broeren. Tijdens deze editie staat Hannah van Binsbergen met haar sterke poëziedebuut Kwaad Gesternte centraal. Schrijfster Maartje Wortel gaat in gesprek met Hannah van Binsbergen en het publiek over de poëziebundel. Christiaan Lomans vat de avond samen in literaire notulen. Iedereen is welkom, aanmelden kan via www. overijsselverwoord.nl en in boekhandel Waanders.

Hannah van Binsbergen (1993) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze debuteerde met gedichten op het internettijdschrift Samplekanon, ze schrijft voor Tirade en dw b, en recenseert filosofieboeken voor Trouw. Van Binsbergen debuteerde als dichter met haar bundel Kwaad gesternte. Voor deze bundel ontving zij de VSB Poëzieprijs 2017, daarmee is zij de jongste winnares van de VSB Prijs ooit en het is voor het eerst dat een debuut met de prijs bekroond wordt.

De leesclub wordt geleid door Maartje Wortel. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de meest kenmerkende stemmen van haar generatie. Voor haar debuut 'Dit is jouw huis' ontving ze de Anton Wachterprijs en haar met haar roman, 'IJstijd', won de BNG Literatuurprijs. Haar laatste bundel 'Er moet iets gebeuren' werd genomineerd voor de Fintro en de ECI Literatuurprijs. In maart 2019 verscheen haar nieuwste boek 'Dennie is een Star'.

Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen. Overijssel Verwoord wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel en uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost).

www.overijsselverwoord.nl

Joop de Haan
Meer berichten