Foto: Jelle Raap

De Jonge Vuurvogel nodigt muzikale kinderen uit om dit jaar samen te starten

Zwolle - Alle orkesten van de Vuurvogel gaan dinsdag 1 september weer samen muziek maken.

Door de coronacrisis hebben alle orkesten van de Vuurvogel vanaf maart niet meer samen kunnen musiceren. Daarom nodigt de Jonge Vuurvogel kinderen van 8 tot 14 jaar uit om dit schooljaar samen muzikaal goed te starten. Juist omdat muziek verbindt is er gekozen om voor deze gelegenheid de Jonge Vuurvogel bij de start open te stellen voor alle kinderen die een strijk-, blaas- of slaginstrument bespelen. 

Verbinding en saamhorigheid zijn naast speelplezier en kwaliteit de belangrijkste pijlers van het vrolijkste jeugdorkest uit Zwolle. Naast dinsdag 1 september zijn er nog twee dinsdagen (8 en 15 september) gepland om samen muziek te maken. Hierna staat het de kinderen vrij om al dan niet te blijven bij de Jonge Vuurvogel. 

De Jonge Vuurvogel is het opstaporkest van het grote Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel dat eveneens weer gaat starten op 1 september. De jeugdorkesten staan onder leiding van respectievelijk Vincent Pollemans en Albert Dam en gaan dit seizoen hun 18e levensjaar in. 

De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in het Meander College aan de Dobbe in Zwolle. Meer informatie en aanmelden: www.vuurvogelonline.nl/de-jonge-vuurvogel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden