Foto:

Rachelle maakt Assen- Zwolle en weer terug

Zwolle - Voor Rachelle Huberts wordt zondag 9 augustus de dag van de grote test. Ze gaat dan, samen met haar maatje Linda, kijken hoe haar lichaam reageert op een lange fietstocht. Ze fietsen van Assen naar Zwolle en weer terug. 

De rit is een voorbereiding op de tocht van 200 kilometer die zij op 28 december door Drenthe gaat fietsen. Rachelle komt met deze fietstocht in actie voor de Hersenstichting. De actie heet 200 kilometer tegen hersenletsel'. Haar doel is geld inzamelen voor de Hersenstichting tegen hersenletsel.

Rachelle heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) door een valpartij met haar MTB. Sinds deze valpartij is haar leven enorm veranderd. Veel ziekenhuisbezoeken, maar ook het dagelijks leven staat volledig op zijn kop. Alles wat zo zelfsprekend was, is niet meer gewoon. Een verjaardag vieren gaat niet meer zoals vroeger en het bezoeken van een restaurant of feestje zit er ook niet meer in. Zelfs een stormachtige dag of felle zon kunnen haar haar klachten laten opspelen. Ze heeft dan last van hoofdpijn, gevoelsverlies en krachtverlies in de ledematen. 

Fietsen is de sport waar ze heel veel van houdt, maar ook de sport waardoor ze nu zo aangepast moet leven. Ze wil heel graag aandacht voor het dragen van een helm en duidelijk maken dat een helm dragen bij sportief fietsen geen keus is, maar pure noodzaak. Zonder het dragen van een helm was het voor haar nog veel slechter afgelopen.

Zondag 9 augustus wordt volgens de voorspelling een warme dag en daarom starten de dames hun fietstocht om 5 uur. De eerste stop is in Meppel. Bij Sport- en gezondheidscentrum CivitaS aan de Zomerdijk 5c zullen Rachelle en Linda even van de fiets afkomen voor eten en drinken en een sanitaire stop. Daarna koersen ze verder naar Isala in Zwolle. Daar zullen ze een taartje eten om de hele periode van revalideren af te sluiten. Het is tevens het keerpunt in de route. Van daaruit fietsen ze langs Hoogeveen weer terug naar huis in Assen.

Meer informatie via www.hersenstichting.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden