Foto:

Herdenking 15 augustus als film via internet aangeboden

Zwolle - De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting (1941-1945), de Indonesische revolutie (1945-1949) en kwestie Nieuw-Guinea (1949-1962) krijgt in Zwolle een andere invulling vanwege de corona-veiligheidsmaatregelen. Op 15 augustus 1945 kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden.

In overleg met de Gemeente Zwolle is er gekozen voor een sobere plechtigheid zonder publiek bij het Indië- en Nieuw-Guinea monument in Park Eekhout. Dat publiek is immers grotendeels ouder en kwetsbaar en de Commissie Herdenking 15 augustus wil geen risico lopen. Van de alternatieve herdenking en de kranslegging wordt een film gemaakt die op zaterdag 15 augustus via internet te bekijken is.

Hiermee is het mogelijk dat de hele Zwolse samenleving, ondanks corona, op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken. De grootschalige herdenking, zoals die oorspronkelijk was bedoeld en gepland, is verplaatst naar 2021.

Het spreekt voor zich dat wie dat wil op zaterdag 15 augustus bloemen bij het monument mag neerleggen. Wel vraagt de commissie om de coronaveiligheidsmaatregelen in acht te nemen en voldoende afstand te houden.

Voor meer informatie kan de Facebook-pagina van de Commissie Herdenking 15 augustus worden gevolgd. Deze is te vinden op @herdenking15augustuszwolle

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden