Koken tussen de koeien bij Bij Pelleboer

Zwolle- Koken tussen de koeien. Het kan vrijdag 28 augustus van 15.30 tot 18.00 uur bij Boer Pelleboer aan de Oude Wetering 139a, vlakbij Stadshagen. 

In 2019 nam LekkerBoer het initiatief om van het voedselverhaal een avontuur te maken op een boerenerf. Lekker naar buiten, kinderen met ouders, voor een gezonde leefstijl. Dit jaar organiseren boeren en tuinders opnieuw een serie Foodcamps op het erf samen met LekkerBoer. Zwolle heeft de primeur voor 2020.

LekkerBoer wil bijdragen aan een gezonde en duurzame leefstijl. Door kinderen letterlijk in beweging te brengen voor hun eten, op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Gezonde voeding, bewegen in de buitenlucht en contact met alles wat leeft op en rond het boerenerf.

Nieuw is dit jaar dat voedselverspilling onder de aandacht wordt gebracht, tijdens het oogst- en kookonderdeel van de Foodcamp. Een belangrijk thema voor een duurzame leefstijl waar partners van de Foodcamp, zoals Rabobank, Rouveen kaasspecialiteiten, Coperto Restobar en Gooody Fooods, maar ook Boer Pelleboer zich al langer sterk voor maken.

Boer Gerben Pelleboer neemt de deelnemers mee over zijn bedrijf en gaat melk en groentes met de kinderen oogsten. Ook mogen de kinderen de kalfjes aaien en de koeien iets lekkers voeren. 

Chef-kok Remco Jansen van Coperto Restobar van hotel Pillows Zwolle, onderscheiden met een Bib Gourmand van Michelin, maakt samen met kinderen en ouders wat lekkers klaar met de producten van de boerderij in de LekkerBoer foodtrailer. 

Ouders hoeven dus thuis niet te koken. De plaatselijke sportaanbieder neemt de deelnemers mee in een kind-ouder-bootcamp tussen de koeien, over het erf en door de weilanden. ’t Werkel groene kinderopvang Zwolle/Stadshagen doet mee met hun kinderen en ouders en begeleidt de groepen tijdens de verschillende onderdelen. 

Ook wordt de Foodcamp ondersteund door Zwolle Gezonde Stad en bedrijven uit de voedselketen, leveranciers en afnemers van de boerderij, zoals Rouveen kaasspecialiteiten, stalinrichter Van der Sluis Agri en Rabobank. Gooody Fooods Zwolle levert aanvullende producten voor de maaltijd.

Meer informatie staat op www.lekkerboer.nl/foodcamp 

Deelname kost 7,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden