Voor de locatie aan de Eerdelaan zoekt Dimence Groep vrijwilligers die met patiënten in de tuin werken.
Voor de locatie aan de Eerdelaan zoekt Dimence Groep vrijwilligers die met patiënten in de tuin werken.

ZwolleDoet!: van vertellen over de Koude Oorlog tot werken in de tuin

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar. Voor vragen of informatie de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk: info@zwolledoet.nl of 038 - 4225200.

Gidsen voor IJssellinie

Stichting De IJssellinie is op zoek naar gidsen om over het Geheim van de IJssellinie te vertellen. Overblijfselen liggen aan de IJssel en de N377 met een kern aan bunkers en kazematten bij Olst. Vrijwilligers krijgen een opleiding met informatie en kennis over de Koude Oorlog en de bunkers en een training in het rondleiden van groepen. Na een test gaan ze aan de slag bij de twintig open dagen tussen maart en oktober op zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur of bij de geplande rondleidingen het hele jaar door. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/ijsselgidsen of 038 - 4225200.

Kletsende en helpende tuinwroeters

Voor de locatie aan de Eerdelaan in Stadshagen is de Dimence Groep op zoek naar één of twee vrijwilligers die samen met de patiënten in de tuin werken. Dit gebeurt met de voorman van de groenvoorziening. Belangrijk is dat er tijdens het werk ruimte is voor een gezellig praatje. Dimence biedt voor deze functie een basiscursus GGZ aan. Reageren kan via www.zwolledoet.nl/tuinvrijwilliger of 038 - 4225200.

Gezocht: gezelligheidsmaatje

Voor een 55-jarige mevrouw, die woont in De Koppels in de Aa-landen is InteraktContour op zoek naar een rustige en geduldige vrijwilliger met humor die het leuk vindt om gezellige dingen te ondernemen met haar. Mevrouw is erg enthousiast, maar qua communicatie niet altijd even goed te verstaan. Daarom kan zij gebruik maken van haar communicator. InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, bijvoorbeeld na een beroerte, ongeluk of hersentumor. Reageren via www.zwolledoet.nl/gezelligheidsmaatje of 038 - 4225200.

Activiteiten in huiskamer Berkumstede

Driezorglocatie Berkumstede zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om een kaar per wek in een of meerdere huiskamers leuke dingen te doen met de bewoners. Het gaat om een laagdrempelige activiteit waarbij het niet erg is als er iets niet helemaal goed gaat, als er maar plezier is. De activiteit kan tussen 10.30 en 11.45 uur of tussen 15.00 en 16.45 uur. Er is ook altijd een vaste medewerker aanwezig.

Reageren kan via www.zwolledoet.nl/berkumstede of 038 - 4225200.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden