Tobias kreeg het prijzenpakket van stadsomroeper Peter Vader.
Tobias kreeg het prijzenpakket van stadsomroeper Peter Vader. (Foto: Klaas Bootsma)

Tobias uit Zwolle is 50.000ste deelnemer speciale editie Avond4daagse

Zwolle - Tobias (10) uit Zwolle is de 50.000e aan de speciale editie van de Avond4daagse. Hij kreeg een prijzenpakket overhandigd door Peter Vader, Stadsomroeper van Zwolle. En natuurlijk (voor de vierde keer) ook de originele Avond4daagse medaille.  

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) heeft met eRoutes een digitale versie van de Avond4daagse georganiseerd omdat de gebruikelijke door corona niet mogelijk was. Met een Avond4daagse-app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Dat daarmee in een behoefte voorzien wordt, blijkt. Sinds de start op 1 juni schreven ruim 50.000 deelnemers zich in. Reden voor de organisatie de Avond4daagse - Home Edition te verlengen tot en met 30 september. 

Paul Sanders (directeur-bestuurder KWBN) en Edwin Kuipers (eRoutes) zijn blij  met de interesse. Sanders: “Het alternatief is in korte tijd ontwikkeld. Toen in het voorjaar bleek dat de Avond4daagse niet door kon gaan, besloten we dat we de kinderen deze leuke manier van bewegen niet mochten onthouden. Dus organiseerden we samen met eRoutes deze coronaproof variant. Hoewel het een andere opzet betreft, en bijvoorbeeld het grote feest van de intocht moet ontbreken, zijn de deelnemers er erg enthousiast over.”  

Dit enthousiasme wordt geuit in de e-mails die de organisatie dagelijks ontvangt en in berichten op social media. Hieruit blijkt onder andere dat deze nieuwe opzet ook kansen biedt voor kinderen die anders niet deel kunnen nemen, bijvoorbeeld door een handicap of een overgevoeligheid voor prikkels. Sanders “Dat zijn echt hartverwarmende verhalen om te lezen. Daarnaast ervaren ook ouders de flexibiliteit als positief. Natuurlijk hopen we dat volgend jaar het evenement als vanouds door kan gaan, maar kan dat niet, dan hebben we een zeer geschikt alternatief.” 

We in één jaar twee (of meer) medailles wil verdienen kan dit jaar meerdere keren meedoen. Edwin Kuipers: “Ook leuk om bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres te gaan wandelen. Dat kan met deze speciale Home Edition ook in het buitenland.” 

Deelname aan de Avond4daagse – Home Edition is nog mogelijk tot en met 30 september en kost 5 euro. Inschrijven kan via www.avond4daagse.nl. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5, 5 of 10 kilometer. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden