Foto: Andrejs Pidjass

Schatkamer Opera speelt voorstelling op locatie

Zwolle - In de  in de Hanzestrohmzaal van Odeon is vrijdag 21 augustus de korte kameropera 'De telefoon' te zien. 

In 1947 ging in New York ‘The Telephone’ van de Italiaans-Amerikaanse componist Menotti in première. Er volgden 251 voorstellingen. In een hertaling met actuele verwijzingen wordt de opera nu ook in Zwolle opgevoerd. De stichting Schatkamer Opera heeft tijdens de coronacrisis aan de voorstelling gewerkt.

De vrouwelijke hoofdpersoon in de opera wil uitsluitend via de telefoon contact hebben met de buitenwereld. Zeer tot ongenoegen van haar mannelijke tegenspeler die haar liever fysiek in de armen sluit dan gedwongen wordt met haar door de telefoon te communiceren. Librettiste Alice Zwolschen heeft The Telephone in een humoristische, actuele en Nederlandstalige tekst hertaald. Ria Marks, al jaren verbonden aan Orkater geeft ook in haar regie de voorstelling een actuele link mee. Sopraan Heleen Koele zit, voornamelijk, aan de telefoon, bariton Pieter Hendriks probeert haar aandacht te trekken. Pianist Steven Faber heeft de muzikale leiding.  

De eerste uitvoering van ‘De telefoon’ in Odeon is vrijdag 21 augustus om 19.00 en 21.00 uur, kaarten via zwolsetheaters.nl. Daarna is de voorstelling op verschillende verrassende locaties.

Zaterdag 22 augustus in de boerderij aan de Veldweg 1-2 in Windesheim om 17.00 uur en 20.00 uur .

Donderdag 27 augustus in de bij Hanzestrohm aan de Popovstraat 1 om 17.30 uur.

Vrijdag 28 augustus aan de Koestraat 40 om 17.00 en 20.00 uur.  

Kaarten via www.deschatkameropera.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden