Trea ten Kate (links) en Helga de Boer, eigenaren van Platform 9.
Trea ten Kate (links) en Helga de Boer, eigenaren van Platform 9. (Foto: Nadja Stegeman)

Platform voor ondernemers in Zwolle e.o. groeit in coronatijd

Zwolle - Helga de Boer en Trea ten Kate hebben een droom: een plek creëren waar ondernemers kennis, inspiratie en praktische vaardigheden halen én delen om onafhankelijk en met succes hun eigen bedrijf te runnen. Platform 9 zou in het voorjaar van 2020 starten met de eerste workshops. Corona gooide roet in het eten, maar zij bouwden door aan hun droom. Meer ondernemers sloten zich aan, het aanbod is gegroeid en in augustus gaat Platform 9 van start met de eerste workshop: Communiceer met kleur.

De Boer en Ten Kate, die elkaar kennen sinds de kleuterschool, liepen al jaren met het plan rond om hun vakkennis en ervaring te bundelen. “Wij begonnen een jaar geleden met het ontwikkelen van een workshop waarin deelnemers hun eigen bedrijfswebsite ontwerpen, schrijven en bouwen in een weekend of in een inspirerende week met rust, ruimte en inspiratie onder de Spaanse zon”, vertelt De Boer. De workshop was het begin van de droom van De Boer en Ten Kate.

“Er wordt ons vaak gevraagd waar de naam Platform 9 vandaan komt”, zegt Ten Kate. Ze vertelt dat de naam is gebaseerd op het verhaal van de Keltische koningin Boudica. “Zij leidde met succes de strijd tegen de Romeinen in het jaar 61. In 1902 werd een bronzen standbeeld van Boudica geplaatst in Londen, naast het King’s Cross Station, omdat zij begraven is op de plek waar later het station werd gebouwd, onder platform 9. Boudica was een sterke vrouw die haar eigen weg ging. Zij staat symbool voor onafhankelijkheid en lef en dat is precies waar we met Platform 9 voor staan.”

In het voorjaar van 2020 zou Platform 9 officieel gelanceerd worden, tegelijk met de opening van De geschilde aardappel in Zwartsluis. In juni zouden de twee ondernemende vrouwen vertrekken naar Spanje voor de eerste training in het Arriadh Hotel. Corona gooide roet in het eten. “Dat was balen”, zegt Ten Kate. “Maar we besloten om gewoon door te bouwen aan onze droom. We ontdekten dat juist in coronatijd ondernemers de weg wisten te vinden naar Platform 9 om met ons samen te werken. Het zijn allemaal zzp’ers die liever samenwerken dan concurreren. Wij zijn trots dat we inmiddels met achttien ervaren ondernemers uit de regio Zwolle diverse diensten en maar liefst 25 workshops en trainingen aan kunnen bieden om ondernemers steviger in hun schoenen te zetten.”

Op vrijdag 21 augustus vindt de allereerste Platform 9 workshop plaats: Communiceer met kleur. Imagocoach Chanine Krisman leert ondernemers over kleding en kleuren die bijdragen aan een professionele eerste indruk.

Snel daarna volgen diverse workshops, zoals SEO, vloggen, schrijven en je werk beter organiseren. Het bouwen van een website onder de Spaanse zon is verplaatst naar oktober.

“Het blijft natuurlijk spannend”, zegt Ten Kate. “Het gevaar van Corona is nog niet geweken en lijkt zelfs weer op te laaien, maar waarschijnlijk hebben ondernemers juist nu behoefte aan hulp bij het ontwikkelen en versterken van hun ondernemersvaardigheden.”

www.platform9.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden