Foto: John Ruiter

’t Kleine Veer vanaf 10 augustus weer in de vaart

Zwolle - 't Kleine Veer vaart vanaf maandag 10 augustus weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. Door het coronavirus was dit lange tijd niet mogelijk. Veel mensen hebben het veer voor wandelaars en fietsers gemist. Met een aanpassingen aan boord kan het veer weer de historische oversteek maken. 

Door de anderhalve meter afstand kunnen minder passagiers aan boord, namelijk vier personen per vaart (en zes uit één gezin). Daardoor kan het bij drukte voorkomen dat mensen wat langer moeten wachten. De pont kan per uur tussen de vijftien en twintig overzetten. Passagiers kunnen contactloos betalen.

Wanneer op de wal of op het veer niet voldoende afstand gehouden wordt, kan het zijn dat ’t Kleine Veer weer uit de vaart genomen wordt. 

Doordat er voor de aanpassingen materialen besteld moesten worden, die vanwege de vakantietijd een langere levertijd hadden, heeft de ingebruikname langer geduurd dan gepland. Ook moesten de schippers opnieuw worden ingeroosterd.

't Kleine Veer verbindt al sinds de Middeleeuwen de Hanzesteden Zwolle en Hattem.

Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 50 cent voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden