'Walls of fame': graffiti in Zwolle in Stadkamer

Zwolle - In Stadkamer centrum is vanaf zaterdag de expositie ‘Walls of Fame – oldschool graffiti in Zwolle’ te zien.
Graffiti heeft in Zwolle een rijke historie, voor een middelgrote stad heeft het een flink aantal grote en invloedrijke artiesten voortgebracht.

In de ‘Walls of Fame’ expositie neemt bezoekers mee in de begintijd van deze rebelse kunstvorm in de jaren 80. Van de eerste tags van punkband De Vopo's, via de graffiti-schrijvende PEC-supporters en de vele masterpieces in ‘de oude fabriek’, naar het begin van de jaren 90 toen de betonnen muur rondom de parkeerplaats van het oude Hedon dienst deed als de graffiti Hall of Fame.

De expositie geeft een overzicht van de werkwijze en de subcultuur van oldschool graffiti artiesten in Zwolle in de jaren 80 en 90. Vanuit het privé archief van graffiti kunstenaar Stefan Alberts, aangevuld met collecties van andere Zwolse graffiti kunstenaars, duik je in de materialen, schetsen en graffiti-locaties van Zwolle.

Naast graffiti uit de jaren 80 en 90 exposeren ook hedendaagse straatkunstenaars, de straatkabouter en Tanukie in het pand. De komende weken houdt Stadkamer activiteiten op het gebied van street art. Kijk op www.stadkamer.nl

De expositie is te zien tot 30 september tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden