Palet-lid Arnoud van Sante maakte tijdens de lockdown een coronamonument.
Palet-lid Arnoud van Sante maakte tijdens de lockdown een coronamonument.

Palet bereidt zich voor op grote zomertentoonstelling

Zwolle - De zomertentoonstelling bij kunstenaarsvereniging Palet in Academiehuis de Grote Kerk gaat definitief door. De expositie is te zien in de eerste drie weken van september.

Een deel van de tentoonstelling is gewijd aan het thema 'Vrijheid, verhalen verbeeld', 75 jaar na de bevrijding. Hiervoor stelde het Historisch Centrum Overijssel (HCO), de verhalen beschikbaar. Gedetailleerde informatie over de zomertentoonstelling volgt later.

Door corona was het doorgaan van de zomertentoonstelling onzeker. Het Paletgebouw moest in maart worden gesloten voor alle gezamenlijke activiteiten, en de kunstenaars werden op zichzelf teruggeworpen. Er kwamen al snel initiatieven om toch samen bezig te zijn. Via videosessies werd er naar model getekend en geschilderd, en via een geïmproviseerde digitale nieuwsbrief werd het contact tussen de leden versterkt.

Met de versoepelingen van de regels begon ook bij Palet het gezamenlijke tekenen en schilderen weer op gang te komen, met kleine groepen en extra voorzorgen voor de anderhalve meter. Ook het gezamenlijke buiten schilderen werd weer gestart.

Palet-lid Arnoud van Sante maakte tijdens de lockdown een coronamonument. Een gekanteld dubbelkruis verzinnebeeldt keuzemomenten, maar door de crisis zijn onze keuzemogelijkheden gekanteld. Hij hoopt dat het een vaste plek krijgt in Zwolle.

Zie ook: www.paletzwolle.nl en www.facebook.com/paletzwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden