Komend weekend strengere handhaving coronaregels in horeca

Zwolle - In het komende weekend zal in de gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland strenger opgetreden worden tegen overtredingen van de coronarichtlijnen in de horeca. Dit doen de gemeenten in samenwerking met de politie. Ook zullen BOA’s ingezet worden voor extra controles. 

“Het is vervelend dat deze maatregelen getroffen moeten worden, maar desondanks is het van belang dat we dit doen", aldus waarnemend voorzitter van de veiligheidsregio IJsselland Rob Bats. "Een nieuwe besmettingsgolf betekent dat meer mensen getroffen worden door dit virus. Door de maatregelen in acht te nemen beschermen we niet alleen onszelf maar ook onze dierbaren en de kwetsbaren in onze samenleving. Daarnaast zal een nieuwe besmettingsgolf opnieuw een enorme druk leggen op het zorgpersoneel. We zijn weliswaar klaar met het coronavirus, maar het virus is nog niet klaar met ons. Laat dit een wake-up call zijn. We kunnen deze crisis alleen onder controle houden als we deze verantwoordelijkheid steeds met elkaar blijven nemen.”

Minister Ferd Grapperhaus meldde woensdag dat de toename van het aantal coronabesmettingen een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. Veiligheidsregio IJsselland zag dat in dit gebied de grenzen ook vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. 

Rob Bats: “Als overheid hebben we tijdens de coronacrisis ruimte geboden voor onze inwoners en ondernemers, maar deze ruimte is niet vrijblijvend. De toename van het aantal besmettingen in ons land dwingt ons om extra alert te zijn. We kunnen in deze fase niet volstaan met een waarschuwing wanneer we zien dat de regels niet langer in acht genomen worden. Daarom zullen politie en gemeenten in het komende weekend de teugels strakker aantrekken en handhaven bij overtredingen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden