Foto:

Zwolse Zomerspelen met activiteiten en workshops

Zwolle - SportService Zwolle, Travers en Stadkamer organiseren deze zomervakantie diverse activiteiten en workshops in de wijken onder de noemer Zwolse Zomerspelen. Het is een programma van sport & cultuur voor jong en oud. 

Voor sport, spel en bewegen kunnen kinderen terecht bij de activiteiten van SportService Zwolle. In samenwerking met sportverenigingen organiseren zij een gevarieerd aanbod in de Zwolse wijken. Op Facebook en Instagram staat het aanbod. 

Travers Welzijn organiseert deze zomer onder andere zomerpret, jeugdland en pannavoetbal. Op de website van Samen Zwolle zijn alle activiteiten te vinden.

Verder is er Maak Mee(r ), dat zijn creatieve workshops in de Zwolse wijken. In augustus en september krijgt elke wijk zijn eigen feestje. Stadkamer zorgt ervoor dat er leuke, creatieve workshops in de buurt gegeven worden. Culturele makers en artistieke talenten die een workshop willen verzorgen, kunnen zich voor Maak Mee(r)! aanmelden bij Stadkamer www.stadkamer.nl/buurtcultuur-en-amateurkunst/maak-meer

Jongeren kunnen ook laten weten hoe ze zijn omgegaan met de coronamaatregelen. Er zijn activiteiten met dit thema. De oproep om mee te doen aan deze activiteiten staan de komende tijd op de social mediakanalen van de organisaties die meedoen aan het jongerenparticipatieproject. In dit jongerenparticipatieproject werken samen: Impacter, Think op school, BUZ, Travers Welzijn, de Stadkamer, SportService Zwolle, Rezet en Kunsteducatie Nederland/Escapevan, Jongerenraad, Participatieraad Zwolle en de gemeente Zwolle.

Zie ook
https://stadkamer.nl/activiteiten
https://sportservicezwolle.nl/zwolsezomerspelen
https://www.samenzwolle.nl/activiteiten

De Zwolse zomerspelen zijn er omdat door de coronacrisis veel inwoners niet of korter op vakantie gaan dan anders. Daarnaast zijn veel evenementen die anders in de zomerperiode gehouden worden al afgelast. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat kinderen, jongeren en ook volwassenen zich toch niet hoeven te vervelen. Daarom heeft de gemeente aan Stadkamer gevraagd om samen met andere partijen, extra activiteiten te bedenken en te organiseren. Het mes snijdt hier aan twee kanten, want dit levert voor cultuurmakers -en veel sportorganisaties werk en daarmee inkomsten op. Zwolse Zomerspelen wordt dan ook mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle, Stadkamer, SportService Zwolle, Travers Welzijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden