Foto:

Kunstenaars houden workshops in Zwolse wijken

Zwolle - Stadkamer begint deze zomervakantie het project ‘Maak mee(r)’. Zwolse professionele kunstenaars uit alle disciplines houden in de wijken van Zwolle een dag workshops. Kunstenaars kunnen zich aanmelden op de site van Stadkamer. 

In het voorjaar, waarin er bijna niets kon of mocht, zagen zelfstandigen in de culturele sector opdrachten, optredens en voorstellingen in een ongelooflijk tempo verdampen. De gemeente Zwolle besloot de sector te ondersteunen en stelde een bedrag beschikbaar voor de Zwolse ZZP’ers. Stadkamer heeft voor een deel daarvan het project ‘Maak mee(r)’ ontwikkeld. 

"In bijna elke wijk in Zwolle kunnen mensen aan de slag met een culturele workshop, geleid door Zwolse professionals", verklaart projectleider Benno Hübner. "Er valt heel wat te kiezen, want in elke wijk zijn er straks vier verschillende workshops. In de middag zijn er twee workshops voor kinderen, ’s avonds zijn er twee familieactiviteiten of sessies specifiek voor volwassenen."

Met dit project sla je twee vliegen in één klap, vindt Hübner. "De kunstenaars hebben een betaalde klus en voor de mensen die niet op vakantie gaan, is er op cultureel gebied iets moois te doen in hun eigen wijk."

Daarnaast hoopt Stadkamer dat er ook mooie ideeën ontstaan voor nieuwe culturele projecten, waarvoor dan weer een aanvraag gedaan kan worden bij het Buurtcultuurfonds dat Stadkamer beheert. "Of misschien ontstaan er wel prachtige nieuwe ideeën tussen professionals", zegt Hübner.

Het project start maandag 3 augustus. In de daaropvolgende twee weken is het vervolgens elke dag ergens in Zwolle feest.  Kunstenaars die daaraan bij willen dragen, kunnen zich melden op de pagina Buurtcultuur & Amateurkunst van Stadkamer. Daar staan ook de voorwaarden en de kaders die bij dit project horen. Het schema waarin staat welke wijk wanneer aan de beurt is, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden