Artist impression van een van de flats.
Artist impression van een van de flats. (Foto: Mirthe Poortinga)

Metamorfose Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat in Palestrinalaan

Zwolle - Meer dan 70 procent van de bewoners van de Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan is akkoord met het voorgestelde renovatieplan. Dit betekent dat de renovatie van 280 woningen en de bouw van 22 nieuwe woningen definitief door kan gaan. Mateboer Bouw voert in opdracht van SWZ dit project uit.

In het project worden niet alleen de bouwtechnische zaken aangepakt, maar wordt ook de leefbaarheid verbeterd. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Daarnaast wordt gezorgd voor een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de eerste verdieping komen in beide flats elf nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas gebruikt. 

Richard Zuidberg, projectleider bij SWZ: "We zijn blij dat huurders positief reageren op het renovatievoorstel. Naast dat de flats verduurzaamd worden en er in totaal 22 nieuwe woningen bij komen, verbeteren we met dit project de leefbaarheid in Holtenbroek en maken we de wijk een stukje mooier."

De verwachting is dat de renovatie zal starten in september 2020. De laatste woning zal naar verwachting net voor de zomer van 2022 worden opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op de website van SWZ:  https://www.swz.nl/projecten/renovatie-louis-armstrong-en-elvis-presley-palestrinalaan/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden