Karin van Oosten. 'Met Project OOST& wil ik mensen de kans geven zich te ontplooien en een positieve bijdrage leveren aan het kleermakersambacht in Nederland.'
Karin van Oosten. 'Met Project OOST& wil ik mensen de kans geven zich te ontplooien en een positieve bijdrage leveren aan het kleermakersambacht in Nederland.' (Foto: )

Project OOST& geeft werkzoekenden toekomst in de mode

Zwolle - De werving voor project OOST& in Zwolle is van start, een initiatief van Karin van Oosten, kleermaker, designer en docent. Vanaf september leidt zij in een jaar tijd tien deelnemers op tot medewerker naaiatelier of allround kleermaker. De opleiding heeft tot doel om mensen die afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, een opstap te bieden naar betaald werk of een vervolgopleiding. “In onze branche zie ik een enorme behoefte aan goed technisch geschoold personeel", zegt van Oosten.

Karin van Oosten verzorgt al vele jaren naailessen en deeltijdopleidingen vanuit Modevakschool NaaiLAB.

Zij gaat nu verder onder de nieuwe naam OOST& en voegt de vakopleiding Project OOST& toe aan haar programma. Binnen dit project leidt ze mensen op die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken met een vakdiploma. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle.

"In onze branche zie ik een enorme behoefte aan goed technisch geschoold personeel", zegt Karin van Oosten over de opleiding. "Bovendien valt de komende jaren veel kennis weg door vergrijzing. Met Project OOST& wil ik mensen de kans geven zich te ontplooien en een positieve bijdrage leveren aan het kleermakersambacht in Nederland.”

Er is in de opleiding plek voor tien deelnemers. Vanaf september krijgen zij wekelijks praktijkles in het atelier aan het Simon van Slingelandtplein in Zwolle.

Afhankelijk van hun kennis en ervaring leidt Karin van Oosten hen op tot medewerker naaiatelier of allround kleermaker. Met een beroepscertificaat en een diploma op zak maken de deelnemers meer kans op een werkplek. Bijvoorbeeld in een reparatie-, naai-, of bruidsmodeatelier.

Jongvolwassenen, 50-plussers, statushouders; iedereen die zich wil laten omscholen en de gelegenheid hiertoe krijgt, kan zich aanmelden. Passie voor het modevak is de belangrijkste voorwaarde. Samen met de bereidheid om tijd en energie te steken in je loopbaan.

Informatie opvragen en aanmelden kan via info@oost-en.nl. Na aanmelding volgt een gesprek en een korte proeftijd. Daarna volgt de selectie van de tien kandidaten. Belangstellenden kunnen zich tot 8 augustus aanmelden via info@oost-en.nl.

OOST& Kledinghuis en Opleidingen is de nieuwe naam van het NaaiLAB. Eigenaar Karin van Oosten is erkend kleermaker, designer en docent en aangesloten bij Stichting Verenigde Modevakscholen Nederland.

Met een team van ervaren mensen geeft ze naailessen voor beginners en gevorderden en verzorgt ze de deeltijd vakopleiding tot costumière en coupeuse.

Karin gelooft in kwaliteit, ambacht, mooie stoffen, een goede pasvorm en duurzaam produceren (slow fashion). OOST& is maandag 15 juni verhuisd naar het Simon van Slingelandtplein 27-32 in de Zwolse wijk Dieze-Oost.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden