Ilse Bloemhof, wijkbeheerder van stadsdeel oost. 'Plaats je idee op MijnWijk en leg via die weg contact met je buurt en de wijkbeheerder."
Ilse Bloemhof, wijkbeheerder van stadsdeel oost. 'Plaats je idee op MijnWijk en leg via die weg contact met je buurt en de wijkbeheerder."

Website MijnWijk helpt ideeën een stap verder

Zwolle - Bewoners die voor hun straat of buurt een idee hebben en dat met ondersteuning van de gemeente willen oppakken, kunnen terecht op een nieuw digitaal platform: MijnWijk. Ilse Bloemhof wijkbeheerder stadsdeel Oost van de gemeente Zwolle is blij met deze interactieve site. "Iedereen ziet welke initiatieven ingediend zijn om de buitenruimte te verbeteren, je kan online op een idee reageren en het meest belangrijke: zelf een idee plaatsen."

Ilse Bloemhof: “Steeds vaker komen inwoners bij de gemeente met ideeën voor de eigen woonomgeving. Een mooie ontwikkeling dat inwoners zelf hun straat kleur geven. Zij willen de handen uit de mouwen steken om dat idee verder te brengen en natuurlijk te realiseren. Met hun inzet geven zij hun straat of buurt iets extra’s dat voorziet in de behoefte van de buurtbewoners. MijnWijk helpt initiatiefnemers hun idee stap voor stap verder te brengen.”

Op www.zwolle.nl/mijnwijk kan iedereen een idee plaatsen, reageren op een idee of inspiratie op doen bij andere Zwolse initiatieven. Om een idee verder uit te werken, is het belangrijk dat buurtbewoners het idee steunen. Dat kan met digitale hartjes (likes) en reacties op MijnWijk, maar ook handtekeningen op papier. Het idee kan vanaf MijnWijk ook worden gedeeld met anderen op Twitter, Facebook en per mail.

Ilse: "De website is een rijke en gevarieerde verzameling van buurtinitiatieven en zeker het bezoeken waard. Omdat de communicatie tussen buurtbewoners en tussen gemeente en initiatiefnemers veelal en vooral bij de start online gebeurt, heeft iedereen zicht op het proces van idee tot realisatie."

Iedereen kan een idee inbrengen op MijnWijk, ook verenigingen, kinderen en jongeren. Wie een actieve rol wil spelen, kan zich aansluiten bij de initiatiefnemers.

Voor degene die wil weten wat er in de buurt op poten gezet wordt is geen account op MijnWijk nodig. Ilse: “Als een bewoner niet handig is met digitale middelen, dan helpt een medewerker van het Wijkservicepunt ze bij het invoeren van hun idee op MijnWijk.”

Edwin woont aan de PC Hooftstraat in Wipstrik en heeft als eerste bewoner een idee op MijnWijk gezet. Samen met vijf buurmannen die zich de Tuinmannen van de PC noemen, willen zij het groen op hun plein aanpakken. Ilse: “Ik ondersteun deze zes tuinmannen. Om een beeld te krijgen van dit initiatief en de manier waarop het contact tussen hen en mij en mijn collega’s verloopt, staat op het YouTubekanaal van de gemeente Zwolle een video. Ik hoop dat die video en alle initiatieven op MijnWijk iedereen inspireren om eens met andere ogen naar hun buurt te kijken en te bedenken hoe het beter kan. Ik zou zeggen: plaats je idee op MijnWijk en leg via die weg contact met je buurt en de wijkbeheerder."

www.zwolle.nl/mijnwijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden