Afspraken tussen Apothekers en Thuiszorg in de regio Zwolle

Zwolle - Apothekers en thuiszorgorganisaties in de regio Zwolle hebben afspraken gemaakt over het veilig gebruiken van geneesmiddelen. 

Het gaat om de begeleiding van cliënten die hulp nodig hebben bij hun medicatie. Vaak krijgen zij een medicatie-rol thuis van de apotheek en dient een medewerker van de thuiszorg de geneesmiddelen toe. De afspraken gaan onder andere over het aanmelden van nieuwe cliënten, de tijdstippen waarop de medicatie het beste gegeven kan worden en de toedienlijst die thuiszorg kan gebruiken voor het toedienen van de geneesmiddelen.

De afspraken zijn ondertekend door alle regionale thuiszorgorganisaties (Buurtzorg, Carinova, Driezorg, CuraDomi, Icare, IJsselheem, PGVZ, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en ‘t Zand). Daardoor hebben alle apothekers dezelfde werkwijze, net zoals alle thuiszorgorganisaties in de regio Zwolle. Door deze eenduidige afspraken worden fouten voorkomen.

Ook op andere manieren werken de apothekers en thuiszorgorganisaties aan medicatieveiligheid. Zo wordt er steeds meer gewerkt met digitale hulpmiddelen, in plaats van op papier. Bijvoorbeeld het gebruik van een medicatieapp. Via deze app hebben zorgmedewerkers altijd de meest recente medicatielijst van de apotheek bij zich en ontvangen een signaal als het voor een patiënt tijd is om zijn of haar medicatie in te nemen.

Een volgende stap is het opzetten van een samenwerking met de Trombosedienst. Ook met als doel de veiligheid te verhogen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden