Eigenaar Eser Elmali (links) en hoofdsponsor Björn Burgman.
Eigenaar Eser Elmali (links) en hoofdsponsor Björn Burgman.

The Dutch Goalkeepers Academy sluit succesvol seizoen feestelijk af

Zwolle - Het is zondagmiddag, vroeg. De gezamenlijke fotoshoot van meer dan honderd keepers uit de regio, zit er net op. Op drie voetbalvelden gaan de deelnemers aan de slag met allerlei spelvormen. 

(door Erik Riemens)

Rondom kijken ouders en andere belangstellenden toe. De seizoensafsluiting van The Dutch Goalkeepers Academy op het complex van Be Quick’28 is in volle gang.

Terwijl eigenaar Eser Elmali op zijn vingers fluit om zo duidelijk te maken dat er doorgedraaid moet worden, zit hoofdsponsor Björn Burgman, eigenaar van Burgman Schilder en Glasbedrijf in Zwolle, in de dug-out. Hij kijk tevreden toe. "De keepersschool van Eser is heel professioneel opgezet. Er is aandacht voor iedere keeper. Of je nu heel goed bent, of minder talent hebt. Iedereen is gelijkgestemd. Daarnaast is er veel onderlinge chemie bij de ouders. Het draait hier om plezier, maar ook om presteren. Die denkwijze spreekt mij erg aan."

Plezier en ontwikkeling

Eser knikt instemmend. Plezier en ontwikkeling staan voorop bij zijn keepersschool, die inmiddels bestaat uit veertien trainers en zo’n 200 keepers. "Ik streef heel erg naar het familiegevoel." Hij richtte vijf jaar geleden The Dutch Goalkeepers Academy op. In vier periodes van tien weken worden de doelmannen en -vrouwen getraind op techniek, tactiek, fysiek en hersenen. Oftewel in het veld maar ook daarbuiten.

"Ik durf te stellen dat afgelopen seizoen het meest succesvolle was tot nu toe. Dat heeft met groei in aantallen te maken, maar ik kijk veel meer naar kwaliteit. Van wat we allemaal aanbieden tot de verdere ontwikkeling van de staf. Met The Dutch Goalkeepers Academy doen we veel meer dan alleen maar keepen op het veld. Zo geven we athletics skill trainingen, houden we excursies, zijn er theorietrainingen en doen we bijvoorbeeld aan judo en ook aan huiswerkbegeleiding, waarbij de deelnemers bij hun club trainen met behulp van allerlei video’s."

Meer visueel

"We zijn op de goede weg en ik denk dat wel bij de beste drie keepersscholen van Nederland behoren, alleen kunnen we ons altijd nog verbeteren. Zo kan de communicatie nog weleens beter en ben ik bezig om wat we willen bereiken met The Dutch Goalkeepers Academy, nog meer visueel te maken voor de keepers."

"Wat ik uiteindelijk ook wil", zo gaat Eser verder, is toewerken naar een next level. Dat betekent op termijn zes in plaats van drie dagen bezig zijn met de keepersschool en werken met een boven- en onderbouw. Onze opleiding is goed, daar hoeft dus niet veel in te veranderen. Wel wil ik zo goed mogelijk blijven aansluiten op de vraag en daar mijn aanbod op afstemmen. Ik streef ernaar om in 2025 de beste keepersschool van ons land zijn."

Mijn hart

Inmiddels is het tijd voor een pauze. Even wat eten, drinken en bijpraten. Burgman is nu drie jaar hoofdsponsor en heeft echt werk van de afsluiting gemaakt. Hij heeft een stille wens dat nog meer bedrijven in Zwolle zich gaan inzetten voor de keepersschool. Zo regelt Erman Schuurman van Effe Wassen aan de overkant, dat ouders van de deelnemers met korting hun auto bij hem kunnen laten wassen. Ayintap Kebab Zwolle verzorgt broodjes kip na afloop. "De afsluiting van het trainingsseizoen in style", zo staat te lezen op een flyer die Björn liet maken.
"Ik wilde het seizoen graag feestelijk afsluiten. Dus in overleg met Eser heb ik één en ander geregeld. Het is allemaal hobby van mij, maar ik doe het wel allemaal met mijn hart."

Meer informatie: www.keepersschoolzwolle.nl en www.theduchgoalkeepersacademy.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden