Foto: John Beumer

Feestelijk geslaagdendefilé Van der Capellen scholengemeenschap

Zwolle - De diploma-uitreiking is aan het eind van de middelbare-schoolloopbaan voor elke examenleerling de kers op de taart. Helaas gingen er dit jaar veel diploma-uitreikingen in rook op of werd er voor een afgeslankte variant gekozen. Op de Van der Capellen scholengemeenschap lieten ze dit feestje echter niet zomaar voorbij gaan! In een Carnaval festivalstijl liepen de leerlingen een ereronde door de school waar ze werden uitgezwaaid door alle docenten van de verschillende vakgroepen.

Samen met hun ouders werden de examenleerlingen -binnen een bepaald tijdslot- ontvangen op het plein van de school. Daar ontmoetten ze hun mentor en liepen ze over de rode loper naar de ‘tekentafel’ waar het diploma officieel werd gemaakt. Vanaf daar werd het feest.

De leerlingen liepen een route, vol van humor en gezelligheid, langs hun docenten. Zo werd bij biologie de schoolmascotte ontleed, konden ze bij economie het lesboek verscheuren en mochten ze bij het vak drama nog één keer optreden en in de schijnwerpers staan. Tussen de activiteiten door speelden er schoolbandjes, was er een draaiorgel, zongen de volkszangers van ‘Men in Music’ de longen uit hun lijf en werd het feest compleet gemaakt door blaaskapel ‘De Knollentrekkers.’ Aan het einde van de looproute werden de leerlingen en hun ouders nog één keer uitgezwaaid bij de uitgang van de school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden