Marlies van Assen van de Vreugdehoeve  met de picknickmand.
Marlies van Assen van de Vreugdehoeve met de picknickmand. (Foto: Frans Paalman Zwolle)
Coronavirus

'Coronacrisis heeft ons op scherp gezet'

Zwolle - Het bedrijf Vadesto drijft op een drietal activiteiten. Naast de horeca en de outdoor-activiteiten zijn dat de rondvaarten. Bert van der Stoep vertelt: "In dat laatste segment mogen we helaas nog niet zo veel. We zijn dagelijks in contact met de overheden om ook daar zo snel mogelijk weer mensen te kunnen laten genieten. Zo hebben we een mooie, open rondvaartboot en de grootste waterfiets ter wereld. Daar willen we graag het water weer mee op. Dat is nog even afwachten. We hopen dat dit snel weer mag."

(door Dennis Dekker)

Ondanks de coronacrisis zaten bedrijven in de recreatieve en toeristische sector in Zwolle ook niet stil. Nu de maatregelen ietwat versoepeld zijn, laten we enkelen aan het woord over hun ervaringen.

Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20 is een landelijk gelegen familiebedrijf. Marlies van Assen vertelt over de afgelopen periode: "De coronacrisis heeft ons op scherp gezet. Je bent niet voor niets ondernemer geworden. We hebben dus direct een aantal aspecten aan ons bedrijf aangepast. Zo is de winkel inmiddels veranderd en hebben we een wat groter assortiment gekregen." Daarbij is er de afgelopen periode veel vraag geweest naar hun bijzondere picknickmanden, aldus Marlies. "Toeristen, dagjesmensen en Zwollenaren wisten ons zeker te vinden. Zo ging men hier vaak picknicken in het prachtige natuurgebied De Vreugderijkerwaard. Van ons kreeg je dan een kleedje en een mandje met lekkere inhoud mee. Het liep storm. Het leek wel of iedereen er op uit ging." Ook Vadesto in Hattem pakt naast de horeca-activiteiten diverse recreatieve outdoor-activiteiten weer op. Bert van der Stoep: "Onze kleine vaartuigen bijvoorbeeld worden weer veel geboekt. Kano's en waterfietsen worden veel gehuurd. Ook door mensen uit Zwolle, zo weten we. Gezinnen die willen varen met onze welbekende klomp, zijn gelukkig ook weer welkom. De huur van mountainbikes, fietsen en steppen mag ook weer."

Net als bij Vadesto staan begrippen rust, natuur en beleving ook centraal bij De Vreugdehoeve. "We gaan voor verwennen. We willen anderen blij maken." Inmiddels is de horeca op De Vreugdehoeve ook weer geopend. Het restaurant voldoet perfect aan de 1,5 meter-samenleving, vindt Marlies. "Onze menukaart laat arrangementen zien. Die kun je reserveren. Daarbij kun je ook zelf aangeven hoe lang je wilt komen eten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden