Foto:
Columns

Inspiratie en plezier

Deze keer bepaalde een blij mailtje van lezer Anja mijn column-thema. Zij werd wakker met de vraag die ik regelmatig in mijn columns stel; ‘wat inspireert jou’ en mailde me haar antwoorden die die ochtend zo haar bed uitrolden. Dat ze zo blij wordt van haar tennisleven in Zwolle. En dat het na de coronabeperkingen leek op het loslaten van een kudde koeien in het weiland na het winterseizoen. Hoe enthousiast iedereen weer was om te mogen beginnen. “Dat zie ik bij mijn team met meiden waar we het hele jaar zoveel lol mee hebben, ik merk het aan de tennisleraren die blij zijn en ons naar een hoger plan brengen en aan iedereen die ik op het tennispark tegenkom. Voelt gewoon goed”.

Anja dacht aan hoe ze een paar jaar geleden besloot het tennis weer op te pakken en wat voor ontzettend leuke sport het is. Op dat tennispark in Zuid, samen met een mooie mix van jong en oud, beginners en gevorderden. Dit alles maakte dat ze zich samen met een teammaatje beschikbaar stelde voor de vacante functie van voorzitter. “Ik trof er een enorm leuk bestuur waar ik nog meer inspiratie van krijg”.

Anja geeft aan dat sporten gezond is voor lijf en leden, maar dat het nog zoveel anders biedt waar ze energie aan ontleent. “Dankzij de coronacrisis was er bij haar nu antwoord op de vraag ‘wat inspireert jou’.”

Daarmee is zij nu wellicht een enthousiaste inspiratiebron. Voor mij zeker. Want door haar reactie werd ik me nog bewuster wat zwemmen (in de buitenlucht) voor mij betekent. Ook dat gaat om meer dan bewegen. Ik associeer het met mijn onbezorgde jeugd als fervente waterrat in het zwembad in Ten Boer.

Verder het buitenzijn, het genieten van het mooie monumentale openluchtbad in Zwolle, de prachtige luchten, de diverse weeromstandigheden, de contacten met medegenieters, de nazit op de tribune.

Maar bijvoorbeeld ook de vrijwilligersrol die erbij hoort, in mijn geval die van toezichthouder. Samen met alle leden vrijwilliger zijn maakt het echt tot ons bad. Daarnaast hou ik van open water zwemmen, vorig jaar trainde ik voor de 1/8 triathlon in de Wijthmenerplas en Milligerplas, dat gaf me plezier, dus ook al is er dit jaar geen doel door corona en, helaas, een schouderblessure, de liefde voor open water zwemmen blijft.

In Zwolle, maar ook in de Loosdrechtse plassen onlangs en de zee, ik hou er van. Zoveel ruimte hebben voor je sport, het samen kunnen zwemmen met anderen, maar ook het afspoelen van je zorgen en het herstellen van een te vol hoofd. Water doet wonderen voor me. Mijn fysio merkt het aan mijn lijf; dus zodra het kan zegt zij; ‘ga jij vooral lekker zwemmen, dat is goed voor je’ en ja, dat klopt, ook nu weer met mijn blessure. Het is helend.

En weet je trouwens wie ook heel goed weet wat inspirerend voor hem is? Arjen Robben, die weer lekker gaat voetballen bij zijn oude club FC Groningen. Gewoon omdat het zijn passie is voor het spel en de liefde voor zijn oude club.

Nu met de zomervakantie in aantocht; wat inspireert jou?

Met vitale groet,

Heidy Bolwijn, Natuurlijke Kracht

www.heidybolwijn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden