Carla Haman met haar honden bij de rioolbuizen en Amsterdammertjes. Ook zijn er bankjes en een hondenhalte geplaatst.
Carla Haman met haar honden bij de rioolbuizen en Amsterdammertjes. Ook zijn er bankjes en een hondenhalte geplaatst. (Foto: )

Bewoners veranderen losloopterrein in hondenspeelweide

Bij de Milligerplas hebben hondeneigenaren en de gemeente samen een spelweide voor honden gemaakt. Carla Haman liet haar twee honden al uit bij de Millgerplas: “Ik ontmoette daar Patrick Hultink en we raakten aan de praat. Hij vertelde over het losloopterrein bij het strandpaviljoen Milligers waar hij van de gemeente speelattributen voor honden mocht plaatsen. Ik zei gelijk: ik doe mee.”

Stadshagen - Wijkbeheerder bij de gemeente Zwolle Marjolein Geurtsen is blij met de inzet van deze hondenbezitters: “In Zwolle geldt een aanlijnplicht behalve op speciale hondenlosplekken. Nu Stadshagen nog steeds uitbreidt was er behoefte aan een extra terrein bij de Milligerplas. Tijdens het maken van de plannen voor een hondenlosterrein kregen we de vraag om speelmateriaal. Een collega is met Patrick gaan kijken bij de opslag van de gemeente. Daar lagen rioolbuizen en Amsterdammertjes die prima geschikt zijn. Je kunt duur materiaal aanschaffen, maar voor een hond maakt dat niets uit. “


“Ook fijn dat de gemeente bankjes en een hondenhalte heeft geplaatst”, vult Carla aan. “Met de gemeente hebben we verder afgesproken dat zij het terrein onderhouden en dat wij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het speelmateriaal. Daarvoor gaan we nog een contract tekenen. Goed geregeld! Er komt nog een toegangshek aan de zijde van het restaurant, dan kunnen de honden helemaal vrij loslopen! Het is fijne plek geworden om met de hond naar toe te gaan, echt een ontmoetingsplek voor hondenbezitters uit de buurt. Er is voldoende ruimte dus hondenbazen jullie zijn van harte welkom.”

Zie ook www.zwolle.nl/honden 

Om bewoners nog beter te betrekken bij het verbeteren van hun wijk, gebruikt de gemeente Zwolle een nieuw digitaal platform: MijnWijk Bewoners plaatsen op dit platform ideeën voor hun wijk, waar andere bewoners zich bij kunnen aansluiten. www.zwolle.nl/mijnwijk 

Meer berichten