Hannes Minnaar start zijn toer langs zes grote stadskerken in de Grote Kerk in Zwolle. (foto: Simon van Boxtel)
Hannes Minnaar start zijn toer langs zes grote stadskerken in de Grote Kerk in Zwolle. (foto: Simon van Boxtel) (Foto: Simon van Boxtel)

Extra concert door Hannes Minnaar

Zwolle - Slechts enkele dagen nadat er bekend werd dat meesterpianist Hannes Minnaar naar Zwolle komt, waren de kaartjes voor het concert op 1 juli al uitverkocht. Daarom komt er nu, op initiatief van Hannes zelf, een extra concert op donderdag 2 juli in Academiehuis de Grote Kerk. 

De muziekkeuze past bij de iconische monumenten: de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. 

Dit 80 minuten durende meesterwerk is een van de meest fascinerende en veeleisende stukken uit het klavierrepertoire. In dertig variaties wisselen levenskracht, reflectie en virtuoze componeer- en speeltechnieken elkaar af. Als tot slot het thema opnieuw klinkt, heeft de luisteraar een louterende reis afgelegd en beluister je deze aria met andere oren.

De Goldbergvariaties worden voorafgegaan door een speciaal voor deze concertreeks gecomponeerd stuk van Daan Manneke, ’Gedanken zu Bach’.

Het repertoire van Bach kent voor Minnaar weinig geheimen. Als orgelstudent bij Jacques van Oortmerssen behoorde Bach tot het standaardrepertoire. En ook als pianist weet Minnaar zijn geest steeds weer te vangen. Dit liet hij onder meer horen op zijn tweede solo-album Bach Inspirations (2013), waarvoor hij van BBC Music Magazine vijf sterren ontving.

Hannes speelt Bachs meesterwerk werk op een bijzonder instrument dat ter beschikking wordt gesteld door pianobouwer Chris Maene uit België.

De tour start op 1 juli in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Daarna volgen de Westerkerk in Amsterdam, de Grote Kerk Breda, de Grote Kerk Naarden, de Laurenskerk in Rotterdam en de Der Aa-kerk in Groningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden