ZomerOndernemer biedt jongeren professionele begeleiding, een netwerk en financiële ondersteuning.
ZomerOndernemer biedt jongeren professionele begeleiding, een netwerk en financiële ondersteuning. (Foto: Nordy Visser)

Jongeren uit omgeving Zwolle in zes weken ondernemer

Zwolle - Jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit de regio Zwolle (IJsseldelta) kunnen in de komende zomervakantie kosteloos meedoen aan het project ZomerOndernemer. Een project waarbij ze in zes weken een eigen bedrijf starten met begeleiding van professionele coaches.

Ze ontvangen een startkapitaaltje om de eerste kosten te dekken en zijn verzekerd. 

ZomerOndernemer begint op maandag 6 juli in Zwolle met een driedaagse training bij Rabobank IJsseldelta. In de weken die volgen zijn de deelnemers tijdens terugkomdagen te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de jongeren aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit na zes weken af met een feestelijke ondernemersmarkt.


Een leuk bedrijfsidee en een flinke dosis motivatie vormen de belangrijkste voorwaarden voor deelname. De jongeren zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens deelname aan ZomerOndernemer niet verplicht.

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer kosteloos. Er is ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In regio Zwolle (IJsseldelta) is plek voor maximaal twintig jongeren

Meer berichten