Flynn maakt de darmbandjes van een waxkoortje met een echt schelpje eraan.
Flynn maakt de darmbandjes van een waxkoortje met een echt schelpje eraan.

'Darmbandjes' van Flynn zijn een succes

Zwolle - Flynn, is darmpatiënt. Zij en haar moeder waren teleurgesteld dat de landelijke collecte voor de Darmstichting niet door kon gaan op de vertrouwde manier. Flynn’s moeder Mendy Boezelman collecteert daar normaal gesproken voor in Stadshagen. De 10-jarige Flynn bedacht daarop een grappige actie; ze maakt armbandjes, die ze nu 'darmbandjes' noemt, en verkoopt die voor de MLD Stichting. Het is een groot succes; er zijn er in anderhalve week al zevenhonderd van verkocht. De teller staat nu al op 1.500 euro.

(door Sigrid Aalfs)

“We wilden iets doen voor de Maag, Lever Darm Stichting. Dit jaar is de collecte anders; wel aan de deur maar digitaal, en via een tikkie-code. Dat is vaak wel wat lastiger voor bijvoorbeeld ouderen. Het is lastiger voor hen om te geven, of de gift blijft liggen", vertelt Mendy.

"Ook zijn sommige collectanten banger om langs deuren te gaan, en mensen zijn bang omdat ze nu niet iemand aan huis willen hebben, vanwege corona. Dit betekent dat de MLD Stichting wel een knauw krijgt, daarom is dit een belangrijk initiatief.”

Flynn maakt de darmbandjes van een waxkoortje met een echt schelpje eraan, soms helpt een vriendinnetje daarbij. De bandjes zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen.

“Mensen kunnen het bandje om de pols of enkel knopen, en als het koortje te lang is een knoopje in doen, en er zijn verschillende kleuren,” legt Mendy uit. Het kost 3,50 euro inclusief verzendkosten, en het wordt verpakt als cadeautje met een kaartje erbij. Van elk verkocht darmbandje gaat 1,50 euro naar de stichting. Het verschil is voor de onkosten zoals de verzendkosten. “We willen alleen de kosten dekken.”

“Ik vind dit een heel leuke actie, en heel tof!” roept Flynn enthousiast uit. “Ik wil dit heel graag tot een succes maken.” Mendy vertelt dat ook BN'ers het bandje hebben ontdekt.

“Het loopt sowieso als een olievlek via social media. Bedrijven en particulieren willen onze actie steunen, sommigen geven iets extra’s voor het goede doel. Alleen doneren mag natuurlijk ook. Heel Nederland bestelt ze. ”

Via www.darmbandjes.nl kunnen belangstellenden een bestelformulier invullen, op de site staat ook het hoe en waarom van de actie die Flynn is begonnen. Maar ook via sociale media zoals instagram zijn de 'darmbandjes' verkrijgbaar; darmbandjes.by.flynn. Op instagram staan ook reacties van mensen die al een bandje hebben besteld en andere informatie over onder andere de verkoop van de armbandjes.

“Er is te weinig bekend over darmziektes- en afwijkingen merken we. De medische wereld is beperkt in behandelingen. We hopen een andere oplossing komt voor haar darmafwijking, maar daarvoor is onderzoek nodig”, besluit Mendy hun verhaal.

www.darmbandjes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden