Johan Bleijenburg van herenmodezaak HKC Hony. 'We hebben altijd zichtbaar willen blijven'.
Johan Bleijenburg van herenmodezaak HKC Hony. 'We hebben altijd zichtbaar willen blijven'. (Foto: Frans Paalman )

Zwolse ondernemers zitten niet stil

Zwolle - In de winkel van HKC Hony is er veel aandacht besteed aan de routing, vertelt Bleijenburg. "De ruimte is zo heringericht dat het net lijkt dat de interieurarchitect het ooit zo bedoeld heeft. We kiezen niet voor provisorische oplossingen. Er hangen bij ons geen A4'tjes met daarop teksten als '1,5 meter afstand houden'. Dat weet iedereen toch wel? We vinden het een beetje kinderachtig om iedereen die restricties zo zichtbaar op te leggen. Als iemand zich toevallig niet aan de regels houdt, dan zeggen wij daar heus wel wat van."

(door Dennis Dekker)

Ondanks de coronacrisis zaten winkeliers in Zwolle niet stil. Nu de maatregelen ietwat versoepeld zijn, laten we enkelen aan het woord over hun ervaringen.

Het blijkt bijvoorbeeld dat men onderneemt of er niets aan de hand is. Sterker, de herenmodezaak HKC Hony bleef de afgelopen periode zelfs zeer regelmatig adverteren. Eigenaar Johan Bleijenburg vertelt er over: "Ja, dit is een vervelende tijd, maar we hebben altijd wel zichtbaar willen blijven. Je wilt als kledingzaak niet wegzakken. Je moet top of mind blijven. Natuurlijk is de coronacrisis vervelend. Ook voor ons. Dit bedrijf bestaat echter al 53 jaar en we hebben altijd een conservatief economisch beleid gevoerd. Zo'n advertentie heeft zo ook ineens een andere functie gekregen: naast het feit dat je laat zien dat je er bent, blijkt hier ook uit dat je een gezonde firma bent die wel tegen een stootje kan."

Ontplofte wijnwebsite

Bert en Ella van Beek van Wijnkoperij Mondovino dachten het vanwege de coronacrisis wat rustiger zou worden, maar het tegendeel bleek waar. Bert van Beek vertelt: "Dit is een bizarre tijd. Er kwam er een enorme run op onze webshop. Die is echt ontploft. We zijn onze klanten heel dankbaar voor dat vertrouwen. In deze nare tijd heeft de Zwollenaar wel behoefte aan een goed glas wijn, zo blijkt." Inmiddels is de winkel natuurlijk wel weer open, maar beperkt. Er staat vier trolleys in de winkel, waarbij er per trolley maximaal twee personen in de winkel mogen. "Onze winkel is weliswaar ruim, maar de gangetjes zijn wat krap, waardoor je snel tegen elkaar op loopt. Zo moet het te doen zijn. Daarbij draait de website nog steeds erg goed. Onze bezorger maakt overuren. Maar dat maakt het wel wat onpersoonlijk. De oplossing? "Bestel de wijn die je wilt en selecteer afhalen in de winkel op onze site. Je krijgt dan vanzelf een mailtje wanneer je wijntje klaar staat."

Meer berichten