Foto:

Loopgroep Berkum start weer met looptraining

Zwolle - De Loopgroep Berkum is weer gestart met de wekelijkse looptrainingen binnen de coronarichtlijnen van het ‘nieuwe normaal’. De groepen zijn wat kleiner gemaakt, de deelnemers houden voldoende de anderhalve meter afstand en de groepssamenstelling wordt zorgvuldig bijgehouden. 

In de afgelopen maanden hebben veel mensen het hardlopen ontdekt. Sommigen zijn echt vanaf de basis begonnen met hardlopen en hebben de smaak te pakken gekregen. Het grote voordeel van hardlopen is dat je het op ieder moment van de dag en op eigen tempo kunt doen. De een loopt graag alleen met een muziekje erbij, anderen zoeken de gezelligheid op en lopen graag in een groep. Voor sommigen is het echt een stok achter de deur om met anderen te lopen.

Voor hardlopers die deze stok achter de deur nodig hebben of gewoon graag met anderen hardlopen, is nu de kans. De Loopgroep Berkum, bestaande uit zeventig leden, heeft namelijk plek voor nieuwe leden. 

Iedere dinsdagavond starten de lopers vanaf wijkcentrum de Weijenbelt om 19.30 uur. Er kan worden getraind op vier verschillende niveaus onder leiding van ervaren trainers. De trainingen variëren van een lichte onderhoudstraining of een duurloop tot een pittige training voor snelle en geoefende lopers. Om mee te kunnen doen, moeten deelnemers in elk geval 5 kilometer kunnen rennen in een rustig tempo.

Aanmelden kan via www.wijkverenigingberkum.nl/loopgroep-berkum of mail naar loopgroepberkum@live.nl.

Meer berichten