Joost van Dieren.
Joost van Dieren.

Zwollenaar beklimt Mont Blanc op eigen trap

Zwolle - Joost van Dieren uit Zwolle beklimt tussen 11 en 20 juni de Mont Blanc op de trap. Dat betekent tien dagen lang ruim tachtig keer omhoog. Hij doet dit om geld op te halen voor mensen in ontwikkelingslanden die extra zijn geraakt door de coronacrisis. Zaterdag loopt hij de laatste hoogtemeters op de Peperbus. 

 "Door mijn werk bij hulporganisatie Tear weet ik dat de coronacrisis mensen in ontwikkelingslanden heel hard raakt", egt hij. "Hun lot raakt me diep. Als gevolg van de lockdown, kunnen veel mensen hun huis niet uit. Dat betekent niet kunnen werken en dus geen eten. We mogen hen niet vergeten."

Van Dieren doet mee aan The Climb, een sponsoractie van Tear. Deelnemers kiezen daarbij een berg, beklimmen die op hun eigen trap en laten zich sponsoren. Door heel het land doen bijna 150 mee aan de uitdaging.

"Ik beklim de Mont Blanc in tien dagen. Dat betekent dat ik iedere dag 81 keer de trap op en neer loop. In totaal is dat ongeveer 20.000 traptreden. Ik deed dat thuis en soms ergens buiten in Zwolle. Aanstaande zaterdag beklim ik het laatste deel op de Peperbus, het hoogste punt van Zwolle. Die ga ik zeven keer op."

 Zie ook www.tear.nl/theclimb

Meer berichten