Foto: Edwin Goed

Humans of Zwolle maakt doorstart in coronatijd

Zwolle - Na een jaar afwezigheid kunnen inwoners en bezoekers van Zwolle de fotograaf en journalist van Humans of Zwolle weer tegenkomen. Edwin Goed is de nieuwe fotograaf van het project en hij struint samen met journalist Trea ten Kate de straten van Zwolle af om gewone, kleurrijke, alledaagse en bijzondere mensen in beeld te brengen en hun verhaal te vertellen. “Juist de coronatijd was voor ons aanleiding om weer de straat op te gaan”, zegt Ten Kate.  

Het project maakt een doorstart met fotograaf Edwin Goed. “Na een periode van afwezigheid is het geweldig om weer op pad te zijn en mooie gesprekken te voeren met allerlei mensen”, zegt Ten Kate. Fotograaf Goed is het helemaal met haar eens. “Het is een fantastisch project waar ik mij graag voor inzet. Straatfotografie is een bijzondere tak van de fotografie. Je moet het doen met het licht van dat moment en je fotografeert mensen onvoorbereid. Ik wil hen in beeld te brengen precies zoals ze zijn, maar wel in een mooie en krachtige versie van zichzelf.” 

Coronatijd was een aanleiding om de camera en de pen weer tevoorschijn te halen en dat leverde mooie verhalen op, vertelt Goed. “We gingen op Bevrijdingsdag naar het Park Wezenlanden met de vraag hoe mensen vrijheid ervaren, precies op de plek waar het in andere jaren bomvol staat met mensen die de vrijheid vieren. We waren ook in de stad vlak nadat de terrassen weer opengingen en vroegen horecaondernemers wat het met hen deed dat ze weer gasten mochten ontvangen.” 

Op Facebook, Instagram en Twitter komen al deze mensen aan het woord. “We willen laten zien dat iedereen een verhaal heeft”, zegt Ten Kate. “Als je de tijd neemt voor elkaar en met elkaar praat, hoor je de mooiste, verrassende en soms ontroerende verhalen.”  

De facebookpagina Humans of Zwolle vormt de basis en heeft inmiddels ruim 2200 fans. 

Humans of Zwolle is ook te vinden op, Instagram Humans of Zwolle 038 en Twitter @HumansOfZwolle. Een website is de volgende stap, want die is er nog steeds niet. “We hopen binnenkort de website te lanceren en een boek is de volgende stap”, zegt Ten Kate. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden