Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken.
Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken. (Foto: Kasper Veenstra)

Burgemeester Peter Snijders en schrijver Rodaan Al Galidi in talkshow Zwolse theaters

Zwolle - In de talkshow ShowKEES van Zwolse theaters gaan theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle, binnen én buiten de stadsmuur. Ze gaan in gesprek met burgemeester Peter Snijders, schrijver Rodaan Al Galidi en de initiatiefnemers van het project Weerspiegelen.  

Zondag 21 juni vindt de vierde editie van talkshow ShowKEES plaats. De afgelopen maanden is de talkshow online gemaakt en getoond, aanstaande zondag kan de talkshow voor het eerst weer plaatsvinden met publiek in Theater de Spiegel.

Talkshow ShowKEES
Zondag 21 juni wordt het publiek van maximaal 30 personen ontvangen op het podium van Theater de Spiegel. Naast de gesprekken met de gasten, is er muziek van pianiste Maxime Snaterse en muziektheatercollectief Bovenste Knoopje Open, artist in residence bij Zwolse theaters.

Met burgemeester Peter Snijders gaan Nederkoorn en Kocken in gesprek over de stad Zwolle, schrijver en dichter Rodaan Al Galidi vertelt en draagt voor en Arnold Fransen en Jeroen Kraakman vertellen meer over het project Weerspiegelen. 

Kunstenaars en makers worden in het kader van dit project uitgenodigd teksten en gedichten van 20 seconden te maken. Deze teksten en gedichten worden vanuit het project op toiletspiegels in de Zwolse horeca geplakt, omdat we letterlijk 20 seconden handen moeten wassen in de strijd tegen COVID-19.

Zwolse theaters speelt
Onder de noemer ‘Zwolse theaters speelt’ zijn er vanaf 1 juni weer voorstellingen geprogrammeerd in de zalen van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Er is een spannend, speels en toegankelijk programma samengesteld, met voorstellingen van lokale makers, cabaretiers en Zwolse gezelschappen. Maximaal 30 bezoekers per voorstelling kunnen er ontvangen worden.

Kijk voor meer informatie over het programma en het bestellen van kaarten: www.zwolsetheaters.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden