Leden BZK exposeren in Stadkamer


Foto: Frans van de Vrande

Leden BZK exposeren in Stadkamer

Zwolle - Ook dit jaar doen leden van de Belangenvereniging van Zwolse Kunstenaars (BZK) weer mee met PROTO 2020. Dit is een meerdaagse Art & Design-expositie waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten én professionals in kunst en vormgeving hun werk laten zien.

Juist het idee van PROTO om het werk van afgestudeerde studenten te combineren met werk van professionals wordt van beide kanten als inspirerend en stimulerend ervaren.

Van de BZK exposeren zeven kunstenaars van dinsdag 23 juni tot eind juli in het kader van PROTO hun werk in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. Dat zijn Afke van Halen, Marianne Gantzert, Tali Farchi, Marie-Jeannette Quist, Peter van der Werf, Frans van de Vrande en Nioutze Ho. Daarnaast is werk van twee andere BZK kunstenaars, Pim Trooster en Jan Westerhof, in de PROTO-week 26 juni tot en met 5 juli te zien op verschillende plaatsen in Zwolle .

BZK als Belangenvereniging

De BZK is een belangenvereniging van bijna veertig professioneel werkende Zwolse kunstenaars, die ieder op geheel individuele wijze kunst maken. BZK organiseert jaarlijks de Open Atelierdagen in september, waarbij de kunstenaars gedurende een weekend hun atelier openstellen voor een breed publiek. Ook organiseert BZK groepsexposities en doet dit jaar weer mee met PROTO.

De openingstijden Stadkamer expo PROTO – BZK : (vanaf 23 juni tot eind juli ) zijn van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag ook van 13.00 tot 17.00 uur. 

Deelnemende BZK-kunstenaars in de Stadkamer:

Afke van Halen is beeldhouwster. Zij maakt beelden uit verschillende materialen, maar bij voorkeur uit het hout van een ruwe boom of boomstronk. Haar streven is om beelden te maken welke hun eigen verhaal vertellen in samenhang met hun omgeving.

Marianne Gantzert maakt kunstwerken, installaties, environments of interactieve manifestaties. Zij gebruikt haar beeldtaal om bij te dragen aan veranderingen en bewustwording in de wereld.

Tali Farchi schildert naast landschap en natuur nog steeds live muziek met live muzikanten in beweging. Het geeft haar werk een extra dimensie.

Marie-Jeannette Quist maakt schilderijen en ruimtelijk werk. Haar schilderijen zijn veelal non-figuratief en intens van kleur.

Peter van de Werf is fotograaf. In zijn werk probeert hij de mens op te zoeken, afgetekend tegen een krachtige compositie van de omgeving.

Frans van de Vrande is schilder. In zijn schilderijen streeft hij ernaar om de kleur in zijn ware aard te laten zien, zonder herkenbare verwijzingen naar de zichtbare wereld, abstract dus.

Nioutze Ho is schilder. In haar schilderijen is de invloed van haar Chinese afkomst altijd aanwezig. In haar meest recente werk staan compositie, sfeer en kleur.

Meer berichten