Horeca Mannen schenken vierkante meters regenwoud op Wereld Milieudag

Zwolle - Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Adopteer Regenwoud is een stichting die zich bezig houdt met het aankopen van land met regenwoud. Het land dat zij aankopen plaatsen ze direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Maar zij gaan nog een stapje verder: zij zorgen ook voor betrokkenheid en bewustwording van de lokale bevolking zodat er niet toch nog stiekem bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt. 

Winkelcafé Engel op de Grote Markt in Zwolle is een van de sponsoren van de stichting. Een deel van de opbrengst van de winkel gaat naar Adopteer Regenwoud Ondanks de crisis en het feit dat winkelcafé Engel een aantal weken gesloten is geweest, hebben De Horeca Mannen Henk Schippers en Arno de Boer ook deze maand weer een aantal vierkante meters regenwoud geadopteerd. In hun bedrijven maken zij gebruik van (h)eerlijke producten die in Zwolle en omgeving geproduceerd worden en zij dragen al enkele jaren graag een steentje bij aan het mooie project van Stichting Adopteer Regenwoud.

Vrijdag 5 juni is het Wereld Milieudag, een mooie datum om stil te staan bij de adoptie. Oprichter van Stichting Adopteer Regenwoud Matthijs Bol komt op woensdag 3 juni a.s. naar Winkelcafé Engel en maakt het nieuwe aantal geadopteerde regenwoud bekend en reikt een certificaat uit aan Henk Schippers. Voor meer info zie www.adopteerregenwoud.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden