Foto: Stefan Lucassen

Zwolse rapgroep De Alliantie maakt een parodie op Burenruzies

Zwolle - Poppodium Hedon in Zwolle neemt sinds een jaar veelvuldig live Sessies op met bekende en opkomende artiesten uit het binnen-en buitenland. 

Waar normaalgesproken een geschikte locatie vinden voor deze sessies leek het de afgelopen maanden vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om sessies op te nemen. Althans dat leek zo. Samen met de Zwolse rapgroep De Alliantie, bekend van hun goed ontvangen debuutalbum 'Mooi Toch', werd er gezocht naar een mogelijkheid om toch een sessie op te nemen voor het nummer 'Buurtjes'.

Uiteindelijk is er gekozen voor het opnemen van de sessie voor green screen waarbij de afstand bewaard kon worden. Het eindresultaat is nu op het Youtubekanaal te bekijken van Hedon via: https://www.youtube.com/watch?v=K5CqW9PwCv4

 In de sessie wordt de draak gestoken met typische Nederlandse burenruzies die vaak gaan over het niet op tijd buiten zetten van je vuilcontainer, geluidsoverlast en andere veel voorkomende klachten tussen buren onderling. De live sessie wordt ondersteund door de Zwolse saxofonist Tom Leeuwenburg die ook in de video te zien is op één van de vier balkons. 

"We wilden samen met Hedon iets geks doen. In eerste instantie was het plan om deze sessie in een flat op te nemen maar in verband met de corona maatregelen was dit niet meer mogelijk. Met een beetje creativiteit en het engelengeduld van Frank Baas ( Filmsaus), die honderden lagen heeft geanimeerd, is het eindresultaat mooier dan we van tevoren hadden durven dromen", zegt rapper Léon Sloothaak. Eind juni verschijnt de nieuwe EP van De Alliantie genaamd Kleine Bundel 2.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden