Vera tijdens de Junior Speaking Contest
Vera tijdens de Junior Speaking Contest (Foto: Carolus Clusius College)

CCC-leerling Vera in landelijke finale Junior Speaking Contest

Zwolle - Vera Knol, leerling van Carolus Clusius College, deed woensdag mee aan de landelijke finale van de Junior Speaking Contest. Na het winnen van de regionale voorronde in maart was ze afgevaardigde van de regio Noordoost Nederland. Ze won niet, maar deed het goed .

Vera ging de strijd aan met zeven leerlingen van andere scholen voor tweetalig onderwijs. Tijdens de wedstrijd gaf ze online een Engelstalige speech binnen het thema ‘My Future is Now.’ 

De Junior Speaking Contest is een wedstrijd voor leerlingen uit de tweede en derde klas. Tijdens de wedstrijd dragen zij een zelfgeschreven Engelstalige speech voor binnen een bepaald thema. 

Vera sprak over ‘Confidence’ en legde uit dat zelfvertrouwen niet moet worden verward met arrogantie, maar dat het betekent dat je je tevreden en gelukkig voelt over wie je bent. We zouden onszelf en vooral ook anderen moeten accepteren, ook als je van de ‘norm’ afwijkt, was haar boodschap. Vera: "Ik heb voordat ik deze speech schreef, drie verschillende speeches geschreven. Ik wilde een speech schrijven over wat ik belangrijk vind en bij de andere onderwerpen voelde ik dat niet. Bij dit onderwerp had ik dat wel. Er zijn namelijk zoveel mensen die geen zelfvertrouwen hebben, dus ik dacht dit wordt het onderwerp waarover ik moet vertellen." 

De speech ging erg goed en in vloeiend Engels. "Wij zijn enorm trots op Vera en de prestatie die zij heeft geleverd", zegt Bart Tip, docent Engels op het Carolus Clusius College.

Vera deed begin maart al mee aan de regionale voorronde. Zij werd toen verkozen tot winnaar van de regio Noordoost Nederland. Woensdag mocht zij haar speech geven tijdens de landelijke finale. Vanwege het coronavirus kon de finale niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Daarom werd deze online georganiseerd. Ondanks de goede speech van Vera won een andere school de wedstrijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden