Foto: archief Frans Paalman

Openluchtbad open met beperkingen

Zwolle - Het Openluchtbad gaat weer open, vanaf zaterdag 13 juni. De voorverkoop begint op woensdag 27 mei. Dat heeft het bestuur besloten, na akkoord van de Gemeente Zwolle en intern crisisberaad. 

Het bad neemt strikte regels en beperkingen in acht. 

Leden kunnen zwemmen in tijdsblokken van 1 uur (met 15 minuten omkleden wisseltijd ervoor en erna). 

Je kunt alleen zwemmen als je je inschrijft via een speciaal reserveringssysteem. Dat komt via www.openluchtbadzwolle.nl beschikbaar.

Elk lid kan in eerste instantie maximaal twee keer per week zwemmen. Daarmee wil het bestuur zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen zwemmen.

De jonge leden tot en met 12 jaar met minimaal een A-diploma zijn welkom in de recreatiebaden aan de herenzijde. Zij mogen vrij zwemmen, zonder anderhalve meterregel, maar ouders mogen niet mee het water in. Per gezin mag één ouder op de kant staan, met inachtneming van anderhalve meter afstand van anderen.

Dit betekent ook dat kinderen zonder A-diploma en baby’s en peuters voorlopig niet kunnen zwemmen in het bad. 

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen banen zwemmen in een afgeschermd deel van het herenbad. 

Volwassenen zijn welkom in het banenbad aan dameszijde. 

Met de huidige maatregelen kan het Openluchtbad Zwolle per uur aan ongeveer 130 zwemmers de gelegenheid geven om te zwemmen. 

Vrijwilligers krijgen in overleg extra (corona-)taken. Alle badgasten moeten na het zwemmen omkleden en dan direct naar huis. De ligweides mogen niet gebruikt worden. Verder is het Openluchtbad dit jaar alleen toegankelijk voor leden. Er worden geen introducees toegelaten en er zijn geen activiteiten (zoals de Zwem4daagse en Moonlightswimming) en er is geen bedrijfszwemmen. Nieuwe leden zijn wel welkom, meer informatie via www.openluchtbadzwolle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden