Foto:

Artiesten krijgen open podium op spiegels Zwolse horeca

Zwolle - In de spiegels van de Zwolse horeca krijgen Zwolse artiesten, dichters, musici, schrijvers, rappers, theatergezelschappen en stand-uppers een uniek podium. De makers van kunsten kunnen de spiegels gebruiken om een ‘20-seconden-tekst’ te publiceren. Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20 seconden handen te wassen.

Op de podia is het nu nog stil, de theaters zijn leeg en de makers van cultuur zijn losgerukt van hun passie, werk en publiek. Maar ook de toeschouwers missen de artiesten. Om die leegte te vullen startte Ivar van Veen samen met Arnold Fransen en stadsdichter Jeroen Kraakman het Weerspiegelen-project.

Initiatiefnemers Van Veen en Fransen maken met medewerking van het Cibap dit project mogelijk. "De makers van onze schone kunsten worden gemist. Ze moeten gezien en gehoord worden en vanuit dat verlangen ontstond dit idee", zegt bedenker Ivar van Veen. Via deze weg kunnen kunstenaars en performers van zich laten horen en hun publiek weer raken. Van Veen sprak veel culturele partijen, zo waren de Zwolse theaters en Gastvrij Zwolle (HESZ) blij met dit idee.

Zangeres Cindy Oudshoorn, spoken wordartiest Luna Wicks en stadsdichter Jeroen Kraakman doen als eersten mee met het project. In korte video’s op sociale media roepen ze collega’s op om ook 20-seconden teksten te maken. "Ik mis mijn muziekvrienden, mijn collega’s, het podium en het publiek", zegt Oudshoorn in de videoboodschap. "Door het opengaan van de horeca en de theaters, krijgen we weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten, het Weerspiegelen-project wil dat ook benadrukken." 

Er zijn inmiddels positieve reacties van Zwolse Theaters, Stadkamer, Gastvrij Zwolle, Cibap vakschool voor vormgeving, Stadsdichter Jeroen Kraakman, Cindy Oudshoorn, Zwolse Stadsproducties, MarketingOost, Pixelpillow, José Leeuwenkamp, Lex Olthof en de Raakvlak Academie.De Zwolse Theaters, Stadkamer, Gastvrij Zwolle, Cibap vakschool voor vormgeving, Stadsdichter Jeroen Kraakman, Cindy Oudshoorn, Zwolse Stadsproducties, MarketingOost, Pixelpillow, José Leeuwenkamp, Lex Olthof en de Raakvlak Academie; elke dag haken nieuwe namen, scholen en podia aan of geven positieve feedback.

Aanmelden kan via de website weerspiegelen.nl. Na de aanmelding volgt een 20seconden-weerspiegelen-checklist als richtlijn voor de te maken teksten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden