Winkelcentrum Holtenbroek krijgt opknapbeurt

Zwolle - Een groene plek met bankjes op het winkelplein en betere parkeervoorzieningen, moeten winkelcentrum Holtenbroek aan het Bachplein binnenkort aantrekkelijker maken. Het college van B en W heeft ingestemd met de plannen, waarvoor een bedrag van 22.700 euro beschikbaar wordt gesteld.  

Daarnaast komen er meer plekken voor laden en lossen zodat dit niet meer op het winkelplein hoeft. Stoepparkeren bij de ingang wordt voorkomen door het plaatsen van bollen. Tot slot komen er meer parkeerplekken voor mindervaliden, zodat die dichterbij de winkels kunnen parkeren.

Wijkwinkelcentra en aanloopstraten spelen een belangrijke rol in de detailhandelstructuur van Zwolle, zo stond al in de Kadernota Detailhandel uit 2017. Vaak kan met relatief kleine maatregelen de loop naar deze winkels worden gestimuleerd. Inmiddels is ook de anderhalvemetereconomie gebaat bij spreiding van winkelend publiek.

De plannen waarmee het college nu heeft ingestemd, zijn daar een voorbeeld van. Winkelcentrum Holtenbroek ontstond in 2005 uit de samenvoeging van twee kleinere winkellocaties. Afgezet tegen het inwonertal van Holtenbroek is het winkelcentrum eigenlijk net een maatje te groot. Daardoor dreigde leegstand. 

De gemeente, eigenaar Syntrus Achmea en de winkeliers hebben vervolgens de handen ineen geslagen. Wat al hielp, was de komst van een succesvolle Turkse supermarkt, die inmiddels is uitgebreid naar enkele leegstaande ruimtes. Verdere vergroening en een betere verkeersveiligheid waren eveneens dringende wensen van de partners in winkelcentrum Holtenbroek. Met de jongste plannen wordt aan die wensen tegemoet gekomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden