Bouw Zwolse scholen in Minecrafttoernooi

Zwolle - Een mooie school nabouwen? En een prijs winnen? Dat kan tijdens het jaarlijkse Minecrafttoernooi dat dit jaar geheel online plaats vindt. Vanwege de coronacrisis zijn alle voorbereidende bijeenkomsten online. Het thema van dit jaar is 'Leermonumenten in Zwolle'.

De winnaars van de competitie mogen hun gebouw, onder voorbehoud, tijdens Open Monumentendag op 12 september presenteren in virtual reality. Minecraftspelers tussen de 6 en 15 jaar kunnen zich aanmelden via stadkamer.nl/minecraft.
Omdat het thema van Open Monumentendag is ‘leermonument’ is, gaan de deelnemers oude scholen nabouwen. Voor het Minecrafttoernooi is een keuze gemaakt van vijf Leermonumenten in Zwolle.

Een aantal scholen bestaat nog, zoals de Rijks HBS aan de Bagijnesingel en het Thomas a Kempis Lyceum aan de Schuurmanstraat. De Finse School aan de Violierenstraat in Assendorp is gesloopt net zoals de Industrie- en huishoudschool aan de Emmastraat.

Een jury beslist wat het beste, mooiste of leukste nagebouwde gebouw is. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 10 jaar en van 11 tot en met 15 jaar. Als de situatie het toelaat mogen de winnaars hun gebouw op zaterdag 12 september tijdens Open monumentendag presenteren in virtual reality.

De start van het toernooi is op woensdag 10 juni om 15.30 uur via een live-event. Tijdens deze bijeenkomst is er informatie over het toernooi, de gebouwen en verdere bijeenkomsten.
Aanmelden om mee te doen aan het Minecrafttoernooi en aanwezig te zijn bij de online aftrap kan via stadkamer.nl/minecraft. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 juni.

Het Minecrafttoernooi wordt georganiseerd door Stadkamer en monumentenzorg van de gemeente Zwolle en wordt ondersteund door Historisch Centrum Overijssel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden