Studenten ArtEZ Conservatorium geven Chamber Music Livestream Concert

De klassieke concertserie ArtEZ Chamber Music Sessions is door de coronacrisis abrupt stilgelegd. Studenten zijn niet meer welkom op het conservatorium, samen muziek maken is lastig en concerten geven lijkt tot het verleden te behoren.

Om de klassieke concertbezoeker toch nog te laten zien wat het ArtEZ Conservatorium van Zwolle in huis heeft, geven studenten van de opleiding Klassieke Muziek een miniserie livestream concerten.

Op dinsdagavond 26 mei, van 19.00 tot 19.30 uur, is de eerste livestream, waarin twee ensembles zich zullen presenteren. De stream is te volgen op de Facebook-pagina van ArtEZ Klassieke Muziek.

Op het Facebookevenement van de livestream staat ook het programma en andere aankondigingen. Tijdens de livestream kunnen luisteraars een donatie doen aan de musici.

De ArtEZ Chamber Music Sessions is een concertserie waarbij studenten van het ArtEZ Conservatorium in samenspelverband laten horen waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. De ensembles zijn vanaf het begin van het schooljaar gecoacht door professionele musici.

In de entourage van boekhandel Waanders in de Broeren traden elke avond zeven ensembles op in sterk uiteenlopende bezettingen: van harpduo tot pianokwintet, van slagwerkgroep tot fluitensemble.

De best presterende ensembles maakten kans om mee te doen aan The Best Of, waar prijzen te winnen waren. Dit concert is ook afgelast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden