Foto:

Zwolse familie geeft openluchtconcerten bij verzorgingstehuizen

Zwolle - Roza Herwig, mezzosopraan, en Joshua Herwig, cellist, studeren beiden aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanwege de coronacrisis wonen ze tijdelijk thuis bij hun ouders in Zwolle, waar met veel plezier samen muziek wordt gemaakt. Hun moeder is dirigent Loes Visser, onder andere bekend als dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest. Ze speelt piano en viool. Vader HP speelt jazz trombone en pakt graag de gitaar om samen met Joshua Gypsy Jazz te spelen. Een muzikaal gezin dat door de lockdown ineens geen concerten meer op de planning had staan.

“Laten we openluchtconcerten geven bij verzorgingstehuizen”, bedacht Roza, “om de bewoners, die de afgelopen tijd geen bezoek mochten ontvangen en hun hardwerkende verzorgers een hart onder de riem te steken.” De verzorgingstehuizen reageerden vol enthousiasme op het plan. Met steun van de Gasthuizen kwamen zo meerdere concerten tot stand bij revalidatiecentrum de Volgellanden, waar gespeeld werd voor corona patiënten en bij verzorgingstehuizen de Nieuwe Haven en Zandhove. Alles veilig in de open lucht en op ruime afstand van de bewoners. 

Bij prachtig weer genoten de bewoners van de verzorgingstehuizen en hun verzorgers van klassieke aria’s, een cellosuite van Bach, Ierse volksmuziek, intieme jazz, een nummer van de Beatles, Gipsy jazz en klezmer muziek. Het publiek luisterde aandachtig met een grote glimlach en er werd zelfs gedanst. 

Voor even konden deze mensen hun zorgen vergeten. Ook voor de musici was het fijn om weer op te treden en hun muziek te delen. Maar de mooiste beloning waren met afstand de stralende gezichten van de luisteraars. Missie geslaagd!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden