De Samenloop voor Hoop is verplaatst naar 29 en 30 mei 2021. Hopelijk wordt het weer zo mooi als op deze archieffoto.
De Samenloop voor Hoop is verplaatst naar 29 en 30 mei 2021. Hopelijk wordt het weer zo mooi als op deze archieffoto. (Foto: Ab Kasper)
SamenLoop voor Hoop Zwolle

SamenLoop voor Hoop: 'Volgend jaar met nog meer teams'

Zwolle - De KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle is een 24-uurs wandelevenement waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in Park de Wezenlanden wandelen. Het is verplaatst naar 29 en 30 mei 2021. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. 20% hiervan is bestemd voor Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle.

Aanstaand weekend zou het zover zijn: honderden gemotiveerde deelnemers die hun tenten opslaan in het Wezenlandenpark in Zwolle. De Samenlopers zouden daar 24 uur lang wandelen in estafette om zo geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Geflankeerd door tal van activiteiten en muziek. Maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Door de coronacrisis is er een achterstand ontstaan in de reguliere behandelingen en controleafspraken van kankerpatiënten. Ook de bevolkingsonderzoeken naar borst- en darmkankers zijn opgeschort, wat hetgeen zal resulteren in meer patiënten op een later moment.

Robert Immink is voorzitter van de club vrijwilligers die samen de SamenLoop voor Hoop organiseert. “Door alle publiciteit rondom het coronavirus zouden we bijna vergeten dat er ook andere ziektes zijn waar we wetenschappelijk onderzoek naar moeten blijven doen. Daarom hopen we dat de SamenLoop voor Hoop in 2021 alsnog door kan gaan.”

De reacties van de 29 teams die zich hadden ingeschreven zijn begripvol. Veel deelnemers hebben al aangegeven dat ze volgend voorjaar, op 29 en 30 mei 2021, van de partij zullen zijn. Ook sponsoren en artiesten blijven betrokken.

“De SamenLoop voor Hoop is een prachtig evenement waar elke deelnemer, survivor en vrijwilliger naar uitkijkt. Zoals één van de teamcaptains opmerkte: we hebben nu een extra jaar om acties te bedenken. De inschrijving blijft gewoon open dus we hopen op nog veel meer teams.”

Met de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop worden wetenschappelijke onderzoeken naar kanker gefinancierd door KWF. Daarnaast blijft 20 procent van de opbrengst in Zwolle voor nazorgcentrum IntermeZZo. Door de coronacrisis hebben zij het financieel lastig.

Robert: “Intermezzo wordt gefinancierd door sponsoren, maar ook het bedrijfsleven heeft het momenteel moeilijk. Belangrijke inkomstenbronnen zijn onder andere de Mont Ventoux en de eigen Solextocht en onze SamenLoop voor Hoop. Allemaal afgelast dit jaar. De Samenloop-organisatie hoopt dat we volgend jaar alsnog een mooie cheque kunnen overhandigen.”

De KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle is een 24-uurs wandelevenement waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in Park de Wezenlanden wandelen. Het is verplaatst naar 29 en 30 mei 2021. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. 20% hiervan is bestemd voor Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle.

Meer info: samenloopvoorhoop.nl/zwolle

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden