Online platform voor Zwolse jongeren van start

Zwolle - PEC Zwolle United, Hedon/Travers Welzijn, de gemeente Zwolle en SportService Zwolle starten dinsdagavond met een onlineplatform voor jongeren. Ze kunnen er tijdens de coronacrisis informatie en activiteiten vinden. Rappers Ness en Rico doen de aftrap om 19.00 uur met een online livesessie op Instagram via @  buz_insta  .   

Via het platform worden jongeren –nu ze verplicht thuis zitten- voorzien in diverse alternatieve bezigheden. Ook worden ze op maat geïnformeerd over de ontwikkelingen van de coronacrisis en kunnen ze vragen stellen aan deskundigen. Zodat ze gezond blijven, zowel fysiek als mentaal, en straks zonder problemen de draad weer op kunnen pakken als ze opnieuw in het ritme moeten.   

En dat is nodig, aldus Travers Welzijn jongerenwerker Cor van den Belt. “Wat er nu aan de hand is in de wereld is voor volwassenen al amper te bevatten, laat staan voor onze jongeren. Daarnaast is er de beklemmende boodschap om thuis te blijven in het normaal zo bruisende Zwolle. En ook om sociaal contact te vermijden. Wij zien het als onze taak om ook in deze tijd er te zijn voor de jongeren en ze alternatieven te bieden voor hetgeen ze nu missen. Het is tevens een manier om signalen op te vangen en hiermee aan de slag te gaan. Wat leeft er, waar liggen hun behoeftes?”   

De  betrokken   partijen   dragen   allen   vanuit   hun  eigen expertise  bij . “Via BUZ zetten we  jongeren  op  een positieve en vooral veilige   manier  in  beweging", zegt Roger Knoops, manager SportService Zwolle.  

Ook PEC Zwolle United doet mee. Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United: “Met PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van PEC Zwolle, staan wij midden in de maatschappij en werken we constant met partners aan een vitale Regio Zwolle. En juist in deze hele bijzondere periode zien we dat allerlei vormen van samenwerking nodig zijn én elkaar versterken. BUZ is zo'n mooi voorbeeld van een gezamenlijk initiatief waarin de krachten worden gebundeld voor de jongeren.''  

Michiel van Willigen, wethouder Jeugd en Onderwijs, is ook teverden met het initiatief. ""BUZ is het initiatief waar Zwolle op zat te wachten. Véél jongeren zijn zich bewust van de ernst van de zaak, beschermen onze ouderen en blijven thuis. En juist daarom gaan we via BUZ zoveel mogelijk online filmpjes, tips en initiatieven delen waar jongeren in Zwolle wat aan hebben. Die helpen om deze tijd goed en positief door te komen. Als gemeentebestuur hopen we dat iedereen die hieraan kan bijdragen, zich verbindt met BUZ."   

En wat heeft BUZ dan allemaal te bieden? Coördinator Roxane de  Pina legt uit: “Natuurlijk gaan we vooral veel lol maken. We bieden afwisseling van informatie, facts en toffe content. Ook online kun je plezier met elkaar maken, denk aan een online toernooi, zoals FIFA. Verder gaan we live met onder andere een lifestylecoach, workouts en Q&A’s  met verschillende artiesten." 

Het platform is bedoeld om vraag en aanbod samen te laten komen. Van den Belt: “Er ontstaan op diverse plekken in Zwolle al initiatieven voor en door jongeren. Maar lang niet alle jongeren worden op dit moment bereikt. Met de partijen die nu samenwerken, hebben we de power om veel jongeren uit Zwolle de komende tijd online te bedienen. We hebben al een divers aanbod samengesteld. Maar ook andere initiatieven zijn nog zeker welkom om aan te sluiten.”  

Meer informatie is te vinden op  Intagram  via @ buz_insta en op www.buz.nu . Voor ideeën en contact mail naar  info@buz.nu.  

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden