Jeanet Heilbron in actie tijdens een livestream yogales
Jeanet Heilbron in actie tijdens een livestream yogales (Foto: Ron Broekhart)
Coronavirus

Livestream yogalessen tijdens coronacrisis

Zwolle - Filmer en schrijver Ron Broekhart is een eenmansstudio gestart om de yogastudio, Yoga Zunnebelt in Zwolle, van zijn vrouw Jeanet, enigszins draaiende te houden. Veel levert het nog niet op. "Maar stilzitten is geen optie en verbreed tegelijkertijd wel je horizon", is de conclusie van het echtpaar. Eigenaresse Jeanet Heilbron had al ervaring als online yogadocent voor Yoga Online en is daarom deze week zelf gestart met livestream lessen op haar YouTube kanaal ‘Yoga met Jeanet Siddhi’.

De eerste (test) live uitzending was een succes en doordat genodigden de het bericht weer door stuurden, deden zelfs mensen uit Curaçao en Spanje mee.

Dat gaf meteen aan dat online lessen de wereld kleiner maakt en er een onbeperkt aantal mensen aan kunnen schuiven voor een les, waar normaal gezien een yogaruimte te maken heeft met een maximaal aantal deelnemers.

Yoga Zunnebelt kan nu voorlopig weer lessen aanbieden. Tot de coronacrisis over is. "Maar ook omdat waarschijnlijk door het virus de maatschappij nooit meer zal worden zoals het was, is het niet ondenkbaar dat allerlei livestream lessen wel eens een hype gaan worden."

Het 'uitzendschema' van de lessen staat op www.yogazunnebelt.nl. Aanmelden kan uiterlijk een half uur voor de livestream via de site of via yoga@jeanetsiddhi.nl.

www.yogazunnebelt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden