Jari Bezembinder (links) en Jorden Sok van het #WVFchallenge-team.
Jari Bezembinder (links) en Jorden Sok van het #WVFchallenge-team. (Foto: Henri Zuidberg)
Coronavirus

Spelers gaan #WVFchallenge aan

Zwolle - Wat doe je als het coronavirus alle trainingen en wedstrijden bij je voetbalclub stillegt? Je gaat als WVF op zoek naar een sportieve uitdaging voor de spelers. Het resultaat: de #WVFchallenge.

(door Gertjan van der Wal)

Het voetbalseizoen van de club uit Westenholte werd bruut verstoord door de corona-uitbraak. Net als bij andere sportverenigingen mocht er op sportpark de Weide Steen niet meer worden getraind en blies de KNVB onlangs zelfs de rest van de competitie af. 

Om de spelers een alternatief te bieden en de binding met de club te behouden, staken trainer Jorden Sok en WVF1-speler Jari Bezembinder de koppen bij elkaar. "Ik wilde graag mijn jongens van JO11-1 iets bieden waardoor ze alsnog aan hun voetbalkwaliteiten werkten en de onderlinge strijd aangingen", vertelt Sok over het ontstaan van het idee.

Na positieve reacties op zijn initiatief besloot de trainer om dat clubbreed op te pakken. Hij belde Bezembinder en zo ging het balletje rollen. "We vormden samen een #WVFchallenge-team en vroegen spelers van onder meer WVF1 en WVF2 een opdracht te filmen."

Drie keer in de week komt een nieuwe challenge online op wvf.nl, Facebook (voetbalverenigingwvf), Instagram (@vvwvf1) en Twitter (@vvwvf). "We ontvangen van elke opdracht meerdere filmpjes. De ene is origineel, de ander een technisch hoogstandje en van de volgende spat de energie af", zegt Bezembinder. "We zoeken geen nieuwe Messi, maar genieten van de skills en het voetbalplezier dat we te zien krijgen."

Een keer in de week is het podium niet voor een WVF-speler of -trainer, maar doet Sai van Wermerskerken van PEC Zwolle een challenge voor. De profvoetballer stuurde hiervoor meerdere opdrachten in. Die vormen voor de WVF-jeugd een flinke dobber, weet Sok nadat hij de video’s bekeek. "Ik wist niet dat hij zo’n goede techniek had."

Aan de deelnemers van de #WVFchallenge om hier de tanden in te zetten. Aan het eind van iedere week wordt een winnaar gekozen. "We kijken naar de leukste, beste of origineelste uitvoering en die krijgt een prijs", zegt Bezembinder. "Het is ontzettend motiverend om te zien dat dit leeft bij onze jeugd en ze mee doen. Daar doen we het voor."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden